Yurtdışından Alışveriş Taban Fiyatı 30 Euro Oldu 15 Gün Sonra Başlayacak.;

Yurtdışından Alışveriş Taban Fiyatı 30 Euro Oldu 15 Gün Sonra Başlayacak.

Yurtdışı alışveriş sınırı 30 euro oldu...

Yurtdışından yapılan alışverişlerde vergilerinde büyük artış yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile yurtdışından alışveriş limiti ve vergi oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. 150 euro olan alışveriş sınırı 30 euroya düşürüldü.


Yurtdışından yapılan alışverişlerde uygulanan vergi oranlarında ciddi bir artış yaşandı. Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenlemeye göre, yurtdışından getirilen eşyalar için belirlenen maktu vergi oranları değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte, yurtdışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltilirken, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise yüzde30'dan yüzde 60'a çıkartıldı.


Resmi Gazete’de yayımlanan kararın içeriğine göre, yurt dışından hızlı kargo yoluyla bireysel kullanıcılar için gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyaların vergilendirilme şeklinde önemli değişiklikler yapıldı. Kıymeti 30 Euro’yu geçmeyen eşyalar için Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelenler %30, diğer ülkelerden gelenler %60 vergiye tabi tutulacak. Ayrıca, özel tüketim vergisi kapsamında değerlendirilen ürünler için %20 ilave vergi uygulanacak. Böylelikle yurtdışından sipariş edilen düşük maliyetli ürünlerin vergi eklenmiş fiyatları, iç pazardakilerine oldukça yaklaşmış olacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum