Şanlıurfalılar dikkat! Emniyet Ekipleri Her An Karşınıza Çıkabilir, Bilmediğiniz Yasaklarla Ceza..;

Şanlıurfalılar dikkat! Emniyet Ekipleri Her An Karşınıza Çıkabilir, Bilmediğiniz Yasaklarla Ceza..

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, alkollü araç kullanımıyla ilgili denetimlerin artırıldığını bildirdi....

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Birimleri tarafından 24-25 Temmuz tarihlerinde il merkezi, Halepli bahçe Caddesi ve Sırrın Kanal Boyu başta olmak üzere çeşitli bölgelerde , 22.00-23.30 ve 00.00-02.00 saatleri arasında denetimler gerçekleştirildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak, hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmanın yasak olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Birimlerimizce; 24-25 Temmuz tarihlerinde il merkezi Halepli bahçe Caddesi ve Sırrın Kanal boyu başta olmak üzere üzerinde 22.00-23.30 ve 00.00-02.00 saatleri arasında, Alkollü şekilde araç kullanan hem kendi hem de diğer yol kullanıcılarının hayatını hayatını tehlikeye düşüren araç kullanıcılarını tespit etmek amacıyla, yasal sınır üzerinde alkollü şekilde araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulanarak sürücü belgeleri geçici olarak iptal edilmektedir. Trafik denetimlerimiz artarak devam etmektedir. UNUTMAYALIM; 'Hususi otomobili *0,50* promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak, Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları *0,20* promil üzerinde alkollü olarak araç kullanmak yasak. Alkol öldürür, İhmal süründürür, dikkat güldürür. Alkol algıları köreltir, trafiği kirletir."

Emniyet yetkilileri, sürücüleri trafik kurallarına uymaya ve alkollü araç kullanmamaya davet etti. Denetimlerin, trafikte can güvenliğini sağlamak amacıyla aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum