Şanlıurfa Valiliği Tedbir Kararlarını Açıkladı..;

Şanlıurfa Valiliği Tedbir Kararlarını Açıkladı..

Kurban Bayramı tedbir kararları Şanlıurfa Valiliği tarafından açıklandı....

Şanlıurfa Valiliği; İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamında geçirebilmesini sağlamak için gönderdiği "Kurban Bayramı Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlara talimatları iletti. Bu çerçevede; il genelinde cumartesi gününden itibaren başlayacak ve 9 gün sürecek tatil süresince asayiş, sağlık, ulaşım, iletişim ve günlük yaşamın rutin akışına yönelik tüm gereksinimler aksama yaşanmaksızın normal akışında devam edecek.

ŞANLIURFA'DA KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

Hazırlıklar kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlere iletilen tedbirler çerçevesinde;

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca güvenlik ve özellikle trafik yönünden alınan tedbirler arttırılacak. Bayram tatili süresince, bütün yerleşim yerlerinde asayiş ve güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılacak.

İtfaiye, temizlik, toplu ulaşım hizmetleri ile içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması gibi yerel yönetimler tarafından yürütülen hizmetlerde aksama yaşanmaması için gerekli planlamalar yapılacak, önlemler alınacak.

Acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servis hizmetlerinde gerekli önlemler alınarak vatandaşlara en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulması sağlanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan pazarlarının denetimi, hayvan sevk ve nakil işlemleri başta olmak üzere kontrol ve denetimler arttırılacak, hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbir alınacak.

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından aşırı fiyat artışı ve etiket denetimleri konusunda yürütülen piyasa denetimleri yoğunlaştırılacak.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce gerekli bakım, onarım ve işaretleme çalışmaları tatil öncesinde titizlikle yerine getirilecek.

Elektrik, telefon ve internet hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kuruluşlar tarafından bütün önlemler alınacak.

Şanlıurfa'da vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirebilmesine yönelik tedbirler kapsamında; kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlere genelge gönderildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum