Şanlıurfa Kent Konseyi Seçimleri Bitti Tartışması Bitmedi İptali için Mahkemeye Taşınıyor;

Şanlıurfa Kent Konseyi Seçimleri Bitti Tartışması Bitmedi İptali için Mahkemeye Taşınıyor

Şanlıurfa Kent Konseyi Seçimlerinde Usulsüzlük olduğu İddiası ile mahkemeye taşınıyor....


Şanlıurfa Kent Konseyi'nin 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulu, Demokratik Kent Girişimi tarafından hukuksuzluk iddialarıyla gündeme taşındı. Demokratik Kent Girişimi, seçimlerin usulsüz bir şekilde yapıldığını öne sürerek hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

-Usulsüz Değişiklikler ve Bilgilendirme Eksikliği

Demokratik Kent Girişimi, Şanlıurfa Kent Konseyi'nin resmi duyurularına göre genel kurulun 09:00'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılması gerektiğini belirtti. Ancak, kongre saati ve yerinin delegasyona gerekli bilgilendirme yapılmadan değiştirilmesi, tepki çekti. Ayrıca, yönetim kurullarını belirleyecek delegasyon seçimlerinde şaibe olduğu ve bazı kişilerin habersiz bir şekilde delege olarak kaydedildiği iddia edildi.

-Delegasyonun Usulsüz Belirlenmesi

Delegasyon belirlenirken sahte evrak düzenlendiği ve seçimlerin paravan dernekler aracılığıyla ele geçirilmeye çalışıldığı da iddialar arasında. Özellikle, spor kulüpleri ve muhtarlar derneği üzerinden bazı kişilerin usulsüz şekilde delege yapıldığı öne sürüldü.

-Divan Başkanı Seçimi ve Genel Kurul İşleyişi

Olağan Genel Kurulda, Divan Başkanı'nın herhangi bir listede yer alamayacağı yönündeki taleplerin reddedildiği ve karşı listede yer alan bir kişinin Divan Başkanı olduğu belirtildi. Bu kişinin ve yanındaki diğer divan üyesinin usulsüz delegasyonlarla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Seçimlerde oy kullanacak delegasyon listesinin 8 Haziran 2024'te açıklanması ve itiraz sürecinin işletilmeden ertesi gün seçim yapılması, genel kurulun iptali taleplerine rağmen reddedildi. Gizli oy açık sayım ilkesine aykırı olarak, oy kullanma işleminin 75 dakikayla sınırlandırıldığı ve kimlik kontrolü yapılmadan oy kullandırıldığı ifade edildi.


Şanlıurfa kent konseyi seçimleri için Hukuki Süreç Başlatılacak

Demokratik Kent Girişimi, yaşanan hukuksuzluklar ve tarafsız olmayan divan kontrolünde yapılan seçimler nedeniyle hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı. Şanlıurfa Kent Konseyi seçimlerinin usul ve esaslara uygun yapılmadığını belirten girişim, kentlerini savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu açıklamalarla birlikte, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlüklerin araştırılması ve sorumluların tespit edilmesi için yasal adımların atılacağı ifade edildi.

Demokratik Kent Girişimi, "Kadim halkların yaşadığı şehrimize demokrasinin hüküm sürdüğü ve yaşanabilir bir toplumun sözünü veriyoruz" diyerek, kent savunucusuna devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: rhaajans

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum