Şanlıurfa Hava Durumu Meteoroloji  Uyarıyor Aman Dikkat..!;

Şanlıurfa Hava Durumu Meteoroloji Uyarıyor Aman Dikkat..!

Şanlıurfa'da sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. Özellikle o tarihlerde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar bekleniyor. Bu tarihlerde uyumak bile zorlaşabilir....

Urfahaberler; Yaz mevsiminin hızlı girişiyle birlikte bunaltıcı sıcaklıklar ve azalan yağışlar tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Şanlıurfa da bu durumdan nasibini fazlasıyla alıyor.  Sıcak havalar etkisini artırırken, seviye atlanan günler de yaşanıyor.

Özellikle çarşamba, perşembe ve cuma günleri 40 dereceyi aşan sıcaklıklar bekleniyor. Bu tarihlerde uyumak bile zorlaşabilir.

Uzmanlar, perşembe ve cuma günleri için vatandaşlara uyarıda bulunarak: "Bol su tüketmeye ve serin ortamlarda bulunmaya özen gösterin. Yaşlı ve kronik hastalığı olan kişiler dikkatli olmalı." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre:

•11 Haziran Salı: 37 derece

•12 Haziran Çarşamba: 39 derece

•13 Haziran Perşembe: 40 derece

•14 Haziran Cuma: 41 derece

 

URFALILAR DİKKAT!

Şanlıurfalılar bu tarihlerde serinlemek için çeşitli önlemler alıyor. Kimileri evlerinde klimalarını çalıştırırken, kimileri de serinlemek için parklara ve havuzlara gidiyor.

Uzun süreli sıcak havaların sağlık açısından risk oluşturabileceğini de unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, bol su tüketmeye, serin ortamlarda bulunmaya ve güneş ışınlarından korunmaya özen gösterilmesi gerekiyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum