Şanlıurfa Büyükşehir'den Sokak Köpeği ve Karantinayla ilgili Önemli Açıklama;

Şanlıurfa Büyükşehir'den Sokak Köpeği ve Karantinayla ilgili Önemli Açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Batıkent mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Batıkent mahallemizde başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılan vatandaşımızın ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde bahse konu olan köpeğin kuduz testinin pozitif çıkmasıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde alan karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir” denildi....


Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir sokak köpeği tarafından ısırılan vatandaşın ardından harekete geçen yetkililer, bölgeyi karantina altına aldı. Yapılan testlerde kuduz olduğu teyit edilen köpek sebebiyle Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde karantina uygulaması başlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kuduz vakasının yaşandığı Batıkent Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı.

Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçlerinin başlatılacağı belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Batıkent mahallemizde başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılan vatandaşımızın ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde bahse konu olan köpeğin kuduz testinin pozitif çıkmasıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde alan karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir.

Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezlerimize getirilerek özel alanlara alınmıştır. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçleri başlatılacaktır.

Bize emanet edilen canlarımızın sağlığı için her an müdahaleye ve her türlü göreve hazırız. Haliliye ilçesi Bakımlı mahallemizde yer alan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır.”


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum