Şanlıurfa'da ilk Defa Yapıldı Felçli Hasta Sağlığına Kavuştu;

Şanlıurfa'da ilk Defa Yapıldı Felçli Hasta Sağlığına Kavuştu

Urfa'da 3 yıldır felçli olan hastaya yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Şanlıurfa’da ilk defa yapılan bu ameliyat, benzer sorun yaşayan hastalar için umut ışığı oldu....

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, uzun zamandır felçli olan ve elini parmaklarını hareket ettiremeyen hasta sağlığına kavuştu. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde Op. Dr. Mehmet Mesut İnan tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile uzun zamandır felçli olan ve elini parmaklarını hareket ettiremeyen hasta sağlığına kavuştu.

24 yaşındaki erkek hasta, daha önce dirsek seviyesinden yaralanmış ve bu yaralanma sırasında elini ve parmaklarını hareket ettirmesini sağlayan radyal siniri hasar görmüştü. Hasta dış merkezde bazı tedaviler almış fakat bu tedavilerden fayda görmemişti. Bunun sonucunda hastada "düşük el" olarak adlandırdığımız felç durumu meydana gelmişti. Hasta sağ elini ve parmaklarını hareket ettiremiyordu. Günlük işlerini yapamıyordu ve çalışamıyordu.

ÜÇ SAAT SÜREN TENDON TRANSFER CERRAHİSİ UYGULADI

Op. Dr. Mehmet Mesut İnan, hastaya üç saat süren tendon transfer cerrahisi uyguladı. Ameliyat sonrası hastaya fizik tedavi egzersizleri uygulanmaya başlandı ve taburculuğu planlandı. Tedavi sayesinde hasta tamamen elini kullanabilir hale geldi.

İLK DEFA YAPILDI, UMUT OLDU

Şanlıurfa’da ilk defa yapılan bu ameliyat, ileri düzey cerrahi işlem gerektiriyordu ve felçli hastalar için umut ışığı oldu.

ARTIK ŞANLIURFA'DA DA MÜMKÜN

Daha önce bu tarz cerrahi girişimlere ihtiyacı olan hastalar Şanlıurfa'da tedavi göremeyip Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek durumunda kalmaktaydı. Op. Dr. Mehmet Mesut İnan'ın gerçekleştirdiği bu başarılı ameliyat ile Şanlıurfa'da da bu tarz ileri düzey cerrahi uygulamaların yapılabileceği gösterilmiş oldu.

OP. DR. MEHMET MESUT İNAN'IN AÇIKLAMALARI

Op. Dr. Mehmet Mesut İnan, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: "Hastamızın el fonksiyonunu geri kazanması için üç saat süren bir tendon transfer cerrahisi gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamız fizik tedavi egzersizlerine alındı ve şu anda elini kullanabilir hale geldi. Daha önce bu tarz hastalarımız başka şehirlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu ameliyat ile ilimizde de bu tarz cerrahi operasyonların yapılabileceğini göstermiş olduk."

 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum