Urfa'lı İş İnsanının isyanı, Nerde Adalet, Nerde Liyakat, Hani Hizmet;

Urfa'lı İş İnsanının isyanı, Nerde Adalet, Nerde Liyakat, Hani Hizmet

Şanlıurfalı iş insanı ve köşe yazarımız Mahmut Nedim Polat köşesinden ve sosyal medya hesabı X platformundan paylaştı.....

Şanlıurfa'da seçimlerin üzerinden 63 gün geçti tasarruf dediler hizmet dediler liyakat dediler kazandılar. Seçimdir halk oy verdi vatandaşın takdiri tebrik ettik göreve başladılar. 

Urfa'daki tüm seçilen belediye başkanlarının başarısız olmasını isteyen urfalı değildir. 

Başarılı olmaları için şahsen adıma bana ne düşerse de başım gözüm üstüne elimden geleni yapar her hangi bir karşılık beklemeden destek veririm. 

Hep söylüyorum bu memleket Kasım beyinde, bu memleket Nihat beyinde, bu memleket Mehmet Kuş ve Mehmet Canpolat beyinde, bu memleket Zeynel beyinde, hulasa bu memleket hepimizin.

Biz şehrimiz için doğru olanı da yanlış olanı da ortaya koyup eleştirmeliyiz. Doğru yapılanı destekleyip alkışladığımız da yanlış olanı veya memlekete fayda getirmeyecek sadece algıdan ibaret görüntü olsun dost pazarda görsün diye yapılıp ortada bırakılanı da eleştirip daha iyi yapılmasını sağlamalıyız. 

Şahsım adına muhalefet de değilim iktidar da değilim ben memleket çocuğuyum. 

“Nerde ADALET.? Nerde LİYAKAT.? Nerde il MİLLİYETÇİLİĞİ.? Nerde HİZMET.? Nerde proje.? Hani israf bitecekti.? Son iki ayda kaç kişi işe alındı. Ama menü yeşil fasulye pilav 40 tl su ayran çay bedava. Valla bele hoş hoş.

Bu twiti yazdım evet neden peki anlayan doğru veya yanlış fark etmeksizin arayan tüm herkese açıkladım en iyisi bunu daha fazla uzatmadan buradan da anlatayım.

Öncelikle tasarruf dediniz evet tasarruf etmek günümüz şartlarında elzemdir. Fakat seçimden önceki dönemde belediye iştiraklerinde (1) bir genel müdür (1)bir genel müdür yardımcısı ile yürütülen işler seçimlerden sonraki dönemde yani seçildikten sonra bir genel müdür dört (4), beş (5) genel müdür yardımcısı ile yürütülmeye başlandı. Genel müdür ve yardımcıların maaşlarını düşürdük önceden çok yüksekti dediler evet doğru şunu yapsaydılar kabul eder ve alkışlardık 81 bin + 76 bin lira toplamını 5 kişiye paylaşsaydılar gerçekten ayakta alkışlanır ve tasarrufun gerçekten başladığını görebilirdik. Fakat yapmadılar. ( önceki dönemin maaşlarını 81 bin ve 76 bin olarak açıkladılar ve yerine 55 bin, 50 bin lira yaptıklarını açıkladılar.)

Liyakat dediler bu konu göreceli olsa da liyakatli işin ehli insanları görevde görmek isterdik bu da olmadı memleketçi yaklaşım yerine başka şehirlerden kişiler getirdiler.

Bu memlekette nice başarılı bürokratlarımız var hem büyükşehirde görevli hemde farklı kurumlarda kime gittiler teklif ettiler de kabul görmedi.

Şehir milliyetçiliği dediler fakat Ankara'dan Sakarya'dan birilerini getirdiler. Getirilen kişi başarılı bir burökrat olabilir, şehri tanımayan şehrin dinamiklerini bilmeyen personelini tanımayan bürokrat ne kadar başarılı olabilir.

Görevden alınanları çarşaf çarşaf servis ettiler, göreve getirdiklerinden kimsenin haberi yok. Halkın tepkisinden korkuyorlar desem neden korksunlar halk oy verdi sizi seçiyoruz 5 yıl görev sizin şehrimize hizmet edin dedi. Yetkiyi verenden korkulmaz.

Hizmet edeceğiz dediler para yok pul yok borç çok sarmalına kapılıp hizmetsizliği ört pas etmek için halkın uçlarına algı ile dokunmaya başladılar.

Servis ettikleri haberlerde bir sosyal tesisin 40 liraya yemek verdiğini duyurdular ne güzel güzide bir mekânda uygun fiyata yemek bunun diğer tesislerde uygulanması daha güzel olur alkışlarız tebrik ederiz.

Fakat bu hizmeti memleketin en iyi hizmeti olarak servis etmek paylaşmak paylaştırmak doğru değil.

Urfanın su sorunu var evet belli nedenler vardır sel, deprem vs. fakat önceki dönemlerde de sorunlar oluyordu bu sorunlar en aza indiriliyordu. Şu ana kadar memleketin dört bir yanından halen şikayetler geliyor olay çözülebilmiş değil Şuski’nin bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor.

Hiç kimse sanmıyorum ki 63 günde tüm sorunları çözüp hizmet odaklı çalışsın zamana ihtiyacı olduğunu tabi ki biliyor görüyoruz.

Kısa zamanda yapılması elzem olanlar yapılsın misal haşare, sinek ve sivrisinek ile mücadele bu çok önemli açıkça söylemeliyim ki kliması olmayan sivrisineklerle içli dışlı olur. Kliması olan elektriğe yüklenir trafolar yetmez yine sorun yaşarız eko sistem içerisinde kısır döngüde gider geliriz şikayet etmek yerine çalışmalıyız.

Son söz olarak memleketimizin ilerlemesi için çalışanın hizmet üretenin yanındayız. Doğruya doğru eğriye eğri demesini de biliriz. Seçilen tüm belediye başkanlarının başarılı olmasını bir Urfalı olarak istiyorum.


Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız..

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum