Şanlıurfa Büyükşehir Zabıtaları Nerede Balıklıgöl Dilenci Merkezine Dönmüş..;

Şanlıurfa Büyükşehir Zabıtaları Nerede Balıklıgöl Dilenci Merkezine Dönmüş..

Şanlıurfa Balıklıgöl platosu bahar aylarının serinliği ile turist akınına uğruyor yerli ve yabancı turistlerin yoğun rağbet gösterdikleri Balıklıgöl platosunda dilencilerden kurtulamadıklarını sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin bölgede etkin bir denetim yapılmasını talep ediyorlar....

Şanlıurfa'nın incisi olan Balıklıgöl'de yaşananlar esnaf ve vatandaşları tedirgin ediyor.


Urfa'nın tarihi Balıklıgöl platosunda ve çevresinde, son günlerde dilencilerin ve hırsızların uğrak yeri oldu.  Balıklıgöl bölgesinde ki esnaflar dilenci ve hırsızlardan nasıl sakınacağımızı bilemiyoruz bu dertten ne yapacağımızı da bilmiyoruz feryadı çıktı.

Dilencilerden kurtuluyoruz hırsızlar geliyor, hırsızlardan kurtuluyoruz dilenciler geliyor. Başka şehirlerden turist olarak gelen halk bile bu dilencilerden dertli. 


Balıklıgöl yakınında ki cadde ve sokaklarda yoğun insan trafiğinin olduğu bölgelerde dilencilerin dolaştığı ve vatandaşları rahatsız ettiği açıkça görünmekte. Bölgede ki esnaf, yetkililerden bu duruma acil önlem alınmasını talep ederek, aksi halde durumun daha vahim bir noktaya varabileceğini vurguladı.

Balıklıgöl civarında bulunan tarihi konaklar ve butik otellerde de hırsızlık olaylarının arttığı bilgisi edinildi.  Urfa'nın otel ve butik İşletmecileri, son günlerde yaşanan hırsızlık vakaları nedeniyle endişe içinde olduklarını ifade ettiler.


Yerel esnaflarla görüşen muhabirlerimize konuşan esnaflar şöyle dert yandılar;  "Artan dilenci ve hırsızlık olayları bizi endişelendiriyor. Gündüz vakti bile dükkanlarımızda hırsızlık vakaları yaşanıyor. Sokaklarda dolaşan dilenci ve hırsızlar, işimizi olumsuz etkiliyor. Yetkililerin bu konuya acil çözüm bulmasını bekliyoruz."


Balıklıgöl bölgesindeki artan hırsızlık olayları, yerel halkın güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Bu nedenle yetkililerin, bölgede güvenlik önlemlerini artırarak ve sorunu kökten çözüme kavuşturacak adımlar atmaları bekleniyor.

Kaynak: urfadabugun haber

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum