Urfa'daki Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi Türkiye'ye Örnek Olacak;

Urfa'daki Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi Türkiye'ye Örnek Olacak

Şanlıurfa’da Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesinde ilk sonuçlar alınmaya başlandı. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için karar veren gençlerin kurtuluş süreçleri diğer tüm bağımlılara örnek olacak anlatımlarla dağılan aileleri tekrar bir araya getiriyor....


Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesine başvurarak rehabilitasyon ve tedavi süreçleri tamamlanan ve devam eden gençler aileleriyle birlikte Vali Hasan Şıldak’ın daveti ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltı programının ardından yaşadıkları süreçleri anlatan kişiler uyuşturucu bağımlılığından kurtularak hayata tutundukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada aileler de başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere projede emeği geçen isimlere teşekkür ederek tüm bağımlı vatandaşları projeden yararlanmaya davet ettiler.

AİLE HAYATLARI DAĞILMAK ÜZERE OLAN KİŞİLER ŞİMDİ HAYATA SIKI SIKI TUTUNUYOR

İlk başvuru döneminden tedaviye ve uyuşturucudan tamamen arınma sürecine kadar geçen aşamaları anlatan gençler herkese ibret olacak hikayelerle çağrıda bulundu. Uyuşturucuya ulaşabilmek için her türlü illegal yola başvuran ancak projeden yararlanmalarının ardından tekrar ailesinin umudu ve milleti ile devletine bağlı birer vatandaş olarak toplumda eski itibarını kazandıklarını belirten bireyler, yaşadıklarını yeniden doğmak olarak tanımladılar. Anlatımda gençler; küçük çocuklarına ve aile hayatlarına tekrar kavuşabildikleri için tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Tedavi ve rehabilitasyon süreci içerisinde memurundan doktoruna, psikiyatrından her aşamada görev alan personeline kadar herkesin gerekli sağduyu ile kendilerine yaklaşım sergilediğini belirten gençler, diğer tüm bağımlı kişilerin projeye başvurmasını dilediler.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesinden yararlanmak isteyenler Valilik veya Kaymakamlıklara başvuruda bulunarak projeye dahil oluyor. Bağımlılık derecesine göre tedavisi başlatılan kişilerin bu süreç içerisindeki tüm ihtiyaçları yine devletin imkanları ile karşılanıyor. Proje dahilinde bireyin yanı sıra ailelerine de sürekli olarak bilgilendirme yapılıyor ve aile desteğinin önemi çalışmaya dahil ediliyor. Vali Hasan Şıldak’ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği proje için ise herhangi bir koşul öngörülmüyor.

VALİ ŞILDAK’TAN MÜCADELE ÇAĞRISI

Projede olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, vatandaşlara yaptığı çağrısında “Uyuşturucu ile mücadele konusunda Şanlıurfa’daki seferberlik devam ediyor. Gerek Polisimiz gerekse Jandarmamız uyuşturucu satışı ve kullanımı ile ilgili sahada çok başarılı operasyonlar gerçekleştirirken, bağımlı bireylerimizin tedavisi için de Şanlıurfa Valiliğimizce Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projemizi hayata kazandırdık. Devletimizin şefkatini ve gücünü bağımlılıkla mücadele alanında en yüksek derecede ortaya koyuyor ve bu vatandaşlarımıza el uzatıyoruz. Bugün de bağımlılıkla mücadele kapsamında yer alan 12 bireyimizle bir araya geldik. Gördüğümüz o dur ki; gençlerimiz bir arınma ve bu bataklıktan kurtulma sürecine adım atmışlar ve bu çalışma kararlılıkla ilerliyor. Ben tüm bireylerimizi tebrik ediyorum. Cesaret verici bu hamleleri ile bireylerimiz diğer bağımlılara örnek oluyorlar. Gençlerimizi ve sevgili aileleri ile tüm personellerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum