Urfada Gazze Eylemi;

Urfada Gazze Eylemi

Şanlıurfa'da Gazze eylemi...

Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.

İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırıları her gün artarak devam ediyor. Binlerce masum insan ve çocuğun hayatını kaybettiği bu soykırıma Şanlıurfalılardan tepkiler sürüyor. 

Daha önce İsrail’e karşı Şanlıurfa’da birçok eylem gerçekleştiren Kitap Vakfı, yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak Rabia Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ın anıldığı etkinlikte İsrail'le ticaretine kesilmesi için sesler yükseltildi.

Basın açıklamasını Kitap Vakfı Başkanı Av. Mustafa Fuad Balıkçı okudu.

Balıkçı, Gazze’deki katliamı nedeniyle İsrail’i kınayan etkinlikleri yapmayı sürdürdüklerini vurgulayarak, 30 Nisan’da işgalci İsrail askerlerince şehit edilen Şanlıurfalı imam Hasan Saklanan’ı andı. Balıkçık, “Hasan Saklanan kardeşimiz, büyük bir cesaret ve adanmışlık örneği sergileyerek, Kudüs’te, Mescid-i Aksa yakınlarında, işgalci rejim askerlerine karşı verdiği mücadelede şehit düştü. Rabbim Hasan Hocamızın şehadetini kabul etsin” dedi.

İsrail’le ticaretin kesilmesine yönelik çağrıların da karşılık bulduğunu kaydeden Balıkçı, “Katliamın üzerinden 6 ay geçtikten, 33 bin şehit ve 70 binin üzerinde yaralıdan, işgalci rejimle ilişkileri ve ticareti bizim gibi eleştirenlere yönelik bir sürü karalama ve iftiradan sonra ticaretle ilgili kısmi bir sınırlama, bir ay sonra yani katliamın üzerinden 7 ay geçtikten sonra da tümüyle durdurma kararı alındı.

Bu da bize gösteriyor ki emeklerimiz ve mücadelemiz boşa gitmiyor, ısrarla isteyince hükümet yanlışından dönmek zorunda kalıyor.

Bu kararı olumlu ama yetersiz buluyoruz, çünkü katliam halen devam ediyor, o halde yapılması gereken, ticaret dışındaki ilişkilerin de gözden geçirilmesidir.

Bu kararın alınmasındaki katkınızdan dolayı size ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Fuad Balıkçı, “Bir an önce işgalci rejimle siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve kültürel bütün ilişkileri sonlandırın. İncirlik ve kürecik başta olmak üzere Amerika ve NATO’nun bütün üslerini kapatın” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum