Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan Paylaştığı Fotoğraftan Ceza Aldı;

Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan Paylaştığı Fotoğraftan Ceza Aldı

Urfalı Gazeteci Cengiz Aksan paylaşmıştı.....

Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafı çıkan Yargıtay üyesi, sosyal medyada fotoğrafı paylaşan Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan'a dava açmıştı. Dava sonuçlandı, Cengiz Aksan'a 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Gazeteci Cengiz Aksan, 24 Eylül 2020'de Ankara'daki Tavacı Recep Usta'da çektiği bir fotoğrafı 21 Haziran 2021 tarihinde sosyal medya hesabında yayınlamıştı. 

Sezgin Baran Korkmaz ve avukatı Mehmet Demir, Yargıtay 7. Daire üyesi Tekman Savaş Nemli'yle yemek yerken çekilen bu fotoğraf söz konusu tarihte Türkiye gündemine oturmuştu.

Yargıtay 7. Daire üyesi Tekman Savaş Nemli, fotoğrafın yayınlanmasından sonra kişisel verilerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan hakkında Ankara 44.Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 

Yaklaşık 3 yıldır Ankara 44.Asliye Hukuk Mahkemesinde devam eden davada kendisine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini ancak cezanın ertelenmesine karar kılındığı Cengiz Aksan tarafından duyuruldu. 

Cengiz Aksan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karara itiraz edeceğini, istinafta durumun değişeceğine inandığını belirtti. 

Aksan, bu konuda şu yorumu yaptı:

''Zavallı hakim ne yapsın korktu, cezayı verdi, yerel hakim neticede. Bunları bir an için normal kabul edelim. Avukatım Yargıtay'a başvurdu, 'bu hakim SBK ile yemek yemiş, bir suçlu ile hakim nasıl oturur onu araştırın' diye. Yargıtay disiplin işlemi yapmadı, onu da idare mahkemesine götürdük, onlar da reddetti, red kararını istinafa götürdük. Tamam, diyelim ben suçluyum peki Yargıtay üyesi suçlu değil mi?''

SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR?

ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “suç gelirlerinin aklandığını bilmesine rağmen sessiz kalmak” iddiasıyla ABD'de başlatılan soruşturma kapsamında 2021'de Avusturya'da gözaltına alınmıştı.‘Kara para aklama' suçlamasıyla Türkiye'de de soruşturulan Korkmaz, 15 Temmuz 2022'de ABD'ye iade edilmiş, geçtiğimiz Ağustos ayında tahliye edilmişti.

Korkmaz, "1 milyar dolarlık biodizel sahtekarlığına karıştığı, haksız bir şekilde vergi dairesinden teşvik olarak alınan parayı akladığı, para transferi dolandırıcılığı" iddialarıyla suçlanıyordu..

Söz konusu fotoğrafın Sezgin Baran Kormaz'ın Türkiye'de mal varlığına el konulmadan 6 gün öncesine ait olduğu öğrenildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum