Şanlıurfa Hak-iş Sendikasından 1 Mayıs Açıklaması;

Şanlıurfa Hak-iş Sendikasından 1 Mayıs Açıklaması

Şanlıurfa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hak-İş Şanlıurfa Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolaysıyla basın açıklaması düzenledi....


Hak-İş Şanlıurfa Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolaysıyla basın açıklaması düzenledi. Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarında bulunan Rabia Meydanında gerçekleşirken açıklamayı ise Hizmet-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu yaptı.


Emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerin, 1 Mayıs uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlayan Eyyüpoğlu,


TÜM EMEKÇİLERİMİZİN 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Şanlıurfa Merkez ve çeşitli ilçelerden gelen kıymetli emekçi kardeşlerimiz, HAK-İŞ’e gönül vermiş dava arkadaşlarımız, Emeği için var gücü ile çalışan emekçilerimiz, Emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerimiz, 1 Mayıs uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun.

Katil İsrail’in zulmüne maruz kalan Filistin’li kardeşlerimize, işyerlerinde gece gündüz demeden alın teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilerimize, birlikte yol yürüdüğümüz tüm kardeşlerimize Rabia Meydanından sesleniyoruz. Bugün buradayız, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanışma ve mücadelemizi haykırmak için 81 ilde sizlerleyiz.


 “YAŞANAN ZULÜMLER SONA ERSİN”

Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; 48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız.

76 yıldır Siyonist İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı katliamları, işgalleri, zulümleri tüm Dünya’ya haykırmak ve yaşanan zulümler sona ersin diye uluslararası topluma çağrıda bulunmak üzere alanlardayız.

“ZULMÜ NEFRETLE KINIYORUZ, LANETLİYORUZ”

HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz.


Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

“ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN, CANLA, BAŞLA MÜCADELE”

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.  Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

 “BUGÜN 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNDE”

- Vergide adaletin sağlanması,

- Enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksulluk ile mücadele edilmesi,

- İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi,

 - Kayıt dışı istihdamın ve sosyal güvencesizliğin önlenmesi,

- İşsizlik, yoksulluk ve iş bulamama endişesinin olmadığı bir yaşamın sağlanması,

- Emeklilerimizin asgari geçim şartlarının sağlanması,

- Kadın, genç ve engellilerin çalışma ve toplumsal hayata katılımlarının desteklenmesi,

Başta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz”dedi.

Kaynak: urfanatik gazetesi

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum