Urfa Tarım ve Orman Müdürlüğünün Desteği ile Çeltik Ekimi;

Urfa Tarım ve Orman Müdürlüğünün Desteği ile Çeltik Ekimi

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Siverek ilçesine bağlı Eskihan Mahallesi Söylemez Köyü'nde bulunan Derviş Erik'e ait tarlada çeltik tohumu ekimini çiftçilerle birlikte gerçekleştirdi....


Şanlıurfa tarım ve orman il müdürü Aksoy, yaptığı açıklamada, Siverek Karacadağ pirincinin sağlık açısından birçok avantaja sahip olduğunu vurgulayarak, özellikle glisemik indeksi düşük olması nedeniyle şeker hastaları için ideal bir seçenek olduğunu belirtti. Ayrıca, pirincin kendine has kokusuyla da öne çıktığını dile getirdi.



Karacadağ pirincinin organik bir şekilde üretildiğini ve volkanik su ile sulandığını belirten Aksoy, bu pirinç türünde herhangi bir katkı maddesi veya kimyasal ilaç kullanılmadığını vurguladı. Bu özelliğiyle, doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu ifade etti.


İl Müdürü Aksoy, Karacadağ pirincinin besin değerleri hakkında da bilgi vererek, B gurubu vitaminler, D vitamin, fosfor, amino asit bileşimleri, kalsiyum, protein, niasin, potasyum ve lif gibi birçok yararlı maddeyi içerdiğini aktardı. Bu zengin besin içeriğiyle, insan sağlığına olumlu katkılar sağladığını vurguladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum