Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa'ya Ara Tatilde Ziyaretçi Akını Göbeklitepe Turizmi Canlandırıyor;

Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa'ya Ara Tatilde Ziyaretçi Akını Göbeklitepe Turizmi Canlandırıyor

Urfanın tarihine turizm akını, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe, 15 günlük ara tatil sürecinde yoğun ziyaretçi akınına uğradı....

Urfahaberleri; Şanlıurfa'nın kültür ve turizm müdürlüğü verilerine göre; 

Urfa'ya gelen turistler 16 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında Göbeklitepe'yi 16 bin 989 kişi ziyaret etti. Bu yoğun ilgi, bölgenin tarihine duyulan büyük ilgiyi yansıtıyor ve Göbeklitepe'nin dünya çapındaki önemini bir kez daha vurguluyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, bu tatil döneminde Göbeklitepe'yi ziyaret eden ailelere teşekkür etti. Yazmacı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bu tatilde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimizin tarihini çocuklarına aktarmayı tercih eden tüm ailelere teşekkür ediyorum. Tarih boyunca büyük medeniyete ev sahipliği yapan Urfa bölgesinde tarihi solumak ayrı bir güzelliktir. Şanlı şehrimizin tarihi güzelliklerini görmeye herkesi davet ediyorum.”

Göbeklitepe'nin bu yoğun ziyaretçi akını, bölgenin tarihine ve kültürel mirasına olan ilginin yanı sıra, turizm potansiyelini ve Şanlıurfa'nın tanıtımını da olumlu yönde etkiliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum