Urfa'da Öğrencileri Tarımla Buluşturdu;

Urfa'da Öğrencileri Tarımla Buluşturdu

Şanlıurfalı öğrencileri Tarım ile buluşturan büyükşehir belediyesi çocuklar için uygulamalı fidan eğitimi verdi....

Tarıma büyük önem veren ve bu anlamda tarımın gelişmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencilerine uygulamalı olarak fidan yetiştiriciliği eğitimi verdi. Doğa ile buluşma imkanı bulan öğrencilere tarımın önemi anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gelecek Toprakta, Toprağımız Minik Ellerde temalı programda öğrencilere tarımıönemi uygulamalı olarak anlatıldı.

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Şanlıurfada, Büyükşehir Belediyesi de tarımıönemi anlatmak ve tarımı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarımda farkındalık oluşturmak ve öğrencileri tarımla tanıştırmak amacıyla Eyyübiye ilçesindeki Yakup Kalfa İlkokulu öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından seraya götürülen öğrencilere zeytin fidanlarının dikimi ve tekniğöğretildi. Toplantı salonunda teorik eğitim verilen öğrenciler, daha sonra seraya alınarak, uygulamalı bir şekilde zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Tarımla buluşmanın keyfini yaşayan öğrenciler, uzmanlar tarafından verilen programıçok verimli geçtiğini söyledi. Öğretmen Naime Küçük de programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Eğitimin sonunda öğrencilere sertifika verilerek, çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum