Urfanın Deprem Konutları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılacağı Kurayla Teslim Edilcecek;

Urfanın Deprem Konutları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılacağı Kurayla Teslim Edilcecek

Şanlıurfa’da. İl genelinde yapımı tamamlanan bin 314 konut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hak sahiplerine kura ile teslim edilecek...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki ‘asrın felaketinde’ birinci yıl geride kalırken devlet bölgedeki yaraları sarmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da depremzedeler için yapılan deprem konutlarında sona gelindi. Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın ardından sıra bugün Şanlıurfa’da. İl genelinde yapımı tamamlanan bin 314 konut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hak sahiplerine kura ile teslim edilecek.

Deprem bölgesindeki il ziyaretlerine Hatay ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan sonra adresi bu kez Şanlıurfa olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Şanlıurfa’ya geliyor.

Erdoğan, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Şanlıurfa’da da  Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katılacak. Erdoğan, Harran Üniversitesi Konferans Salonunda deprem sonrası yapılan il genelindeki bin 314 konutun hak sahiplerine anahtar teslimini yapacak.

TOKİ tarafından kentte yapılması planlanan yaklaşık 4 bin 469 konut bulunuyor. İl genelinde yapımı tamamlanan bin 314 konutun kurası bugün çekilecek. Bu konutları 106’sı kırsal mahallede bulunuyor.

Kentte yapımı devam eden konutlar da bulunuyor. Bunlarla birlikte hak sahiplerine teslim edilecek konut sayısı 4 bin 469. Kırsaldaki toplum konut sayısı ise 710.

Konutların kura çekimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenlerle yapılıyor. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Hatay’da, Gaziantep’te ve Kahramanmaraş’ta konutların hak sahiplerine teslim törenine katıldı.

Bugün öğlen saatlerinde Şanlıurfa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00’te Şanlıurfa Kapalı Spor Salonunda AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanları aday tanıtım toplantısına katılacak. Erdoğan, ardından saat 16.00’da Harran Üniversitesi Konferans Salonunda TOKİ deprem konutları anahtar teslim törenine katılacak.


ŞANLIURFA’DA DEPREMİN BİLANÇOSU

Şanlıurfa’da depremde 20 bina yıkıldı. Diğer illerde vefat eden Şanlıurfalılarla toplamda 340 kişi hayatını kaybetti.

İl genelinde toplamda 113 çadır alanı oluşturuldu ve buralarda 3 bin 367 çadır kurularak 29 bin 810 vatandaşın barınması sağlandı. İki konteyner kent kurulurken, kırsalda ise 4 bin 6 konteyner vatandaşlara teslim edildi.

Kentte ağır ve orta hasarlı konut sayısı 16 bin 977 ve hasarlı toplam bölüm ise 20 bin 596.

Deprem sonrasında yıkımı gerçekleştirilen bina sayısı 7 bin 350.

Kentte ihalesi yapılan toplam konut sayısı 5 bin 179. Bunların 4 bin 469’u il merkezi ve Birecik ilçesinde, kırsalda ise 710 konutumuzun yapım çalışmaları devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum