Siverek'te STK Temsilcileri Ölüm Kavşağı Dedikleri Yerde Eylem Yaptı;

Siverek'te STK Temsilcileri Ölüm Kavşağı Dedikleri Yerde Eylem Yaptı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ölüm Kavşağına çare istiyorlar.....

Siverek Haberleri; Urfa Siverek ilçesinde toplanan sivil toplum temsilcileri yol çalışması talep etti. 

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu Siverek geçişinin ilçe merkezi dışına alınmasını sağlayacak projenin hayata geçirilmesini talep ediyor. Siverek Mimar Odası yönetim kurulu üyesi Kübra Demirkıran, Şirinkuyu kavşağında sık sık yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekti. eyleme HÜDAPAR Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özaslan da destek verdi


Siverek'te Ofis, Yenişehir, Güney ve Şirinkuyu mahallesi arasından geçen Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu ölümle sonuçlanan trafik kazalarının en sık yaşandığı kara noktalardan biri olarak biliniyor. 

Söz konusu Şirinkuyu mahallesinde bir süre önce meydana gelen trafik kazasında biri 11 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere 2 kişi hayatı kaybederken, 2'si ağır 3 kişi ise yaralanmıştı.

Siverek’te bulunan STK temsilcileri, Çevre yolu projesinin hayata geçirilmesi talebini gündeme getirmek amacıyla Şirinkuyu kavşağında buluştu. STK’lar adına açıklama yapan Siverek Mimar Odası yönetim kurulu üyesi Kübra Demirkıran, sık sık kazaların yaşandığı bu kesimin standartlara uygum olmadığını dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Şirinkuyu Mahallesi’nde bulunan bu kavşakta birçok trafik kazası meydana gelmiş ve her seferinde can kayıpları yaşanmıştır. Bu acı gerçekle yüzleşirken, adını “Ölüm Kavşağı” koyduğumuz bu noktada son yaşanan kaza, içinde bir çocuğumuzun da bulunduğu iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve üç vatandaşımızın ağır yaralanmasına sebep olmuştur. Bir çok okulumuz bu kavşak yakınlarında bulunuyor. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için her gün ölüm riski taşımaktadır. Siverek Mimarlar Odası olarak, yaklaşık 9 ay önce hazırlayıp Siverek Kent Konseyi’ne sunduğumuz ve bugün burada bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen çözüm önerilerimizi paylaşmak istiyoruz.

İlçemizin içinden geçen şehirlerarası anayolun şehir dışına çıkarılması ve bu anayolun yeniden planlanması. Şehir kuzeyi ile güneyi arasındaki tehlikeli trafik geçişleri için belirli kavşaklara alt geçitler ve katlı yolların eklenmesi. Gösterilen çevreyolu ve mevcut ana yolun revize edilmesi. Şehir yolu yapılıncaya kadar mevcut yolda alınacak güvenlik tedbirleri. Elektrik kesintilerinde trafik ışıklarının sorunsuz çalışabilmesi için enerji panellerinin kullanılması. Şehir girişinden çıkışına kadar denetimli hız kontrolü. Yol üstü işaret ve çizgilerle araçların hızlarının düşürülmesi. Acil olarak Şirinkuyu-Saraykent ve Otogar kavşaklarında dal-geç köprülü kavşakların inşa edilerek güvenli trafik akışının sağlanması.Refüjlerde demir korkuluklarla yaya geçişinin engellenmesi ve üst geçit sayısının arttırılması gibi önlemler alınması gerekmektedir.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum