Dem Partinin Şanlıurfa Adayı Açıklaması;

Dem Partinin Şanlıurfa Adayı Açıklaması

Dem Partinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı açıklaması...

Şanlıurfa'da ithal başkan ve milletvekili adayları ile gündeme gelen DEM Parti bu seçimde adayı ile ilgili karar değişikliğine gitti. Partinin anketler sonucu Şanlıurfalı eş başkanlar ile sahaya çıkacağı konuşuluyor.

Urfahaber; 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Şanlıurfa'da adaylarla ilgili gündem her geçen gün şaşırtmaya devam ederken bu kez şaşkınlık veren karar Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) geldi.

Parti, Kürt nüfusunun yoğunluklu olduğu illerde eş başkan adaylarını gösterme kararı aldı. Şanlıurfa'da ise çalışmaların ince elenip sık dokunduğu öğrenildi. Özellikle 2014 yılında kazanma ihtimaline neredeyse kesin gözle bakılan Osman Baydemir'in kaybetmesi sonrası partinin ithal adaylarla yola devam edip etmeyeceği merak konusuydu. 2019 seçimlerinde Saadet Partisi lehine aday çıkarmayan partinin kararı için gözler bu seçime çevrildi. Kulislere yansıya bilgilere göre de parti Şanlıurfa için seçmenin talebine kulak verme kararı aldı ve bu kez ithal başkan yerine Şanlıurfa'da tanınmış isimlerin eş başkan adayı olarak gösterileceği belirtildi.  

Kararda yapılan anketlerin etkili olduğu konuşuluyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum