Şanlıurfa'nın Eski Valisi Akpartinin Mardin Belediye Başkan Adayı Oldu;

Şanlıurfa'nın Eski Valisi Akpartinin Mardin Belediye Başkan Adayı Oldu

Eski Urfa valisi Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Urfa valisi Abdullah Erin oldu.



TBMM 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Abdullah Erin’in Mardin Büyükşehir adayımız olmasına karar verdi.” dedi.

 Konuya ilişkin Orhan Miroğlu, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  Mardin halkının binlerce yıldan bu güne ulaşan o muhteşem çoğulculuğuna, kardeşçe ve bir arada yaşamaya dair güçlü iradesine, ve yeni yüzyıl beklentilerine çok yakışacak olan değerli dostumuz Abdullah Erin’in Mardin Büyükşehir adayımız olmasına karar verdi. Minnettarız. Kaybedecek ve siyasi fantezilere harcanacak bir beş yılımız yok. Mardinli hemşerilerimizin 31 Mart seçimlerini ve Sayın Erin’in adaylığında somutlaşan bu siyasi fırsatı çok iyi değerlendireceğine inanıyoruz. Arkasında güvenle durabileceğimiz ve her kesimden oy isteyebileceğimiz adayımızın kazanması ve Mardin’de her bakımdan yeni bir sayfa açılması için BİRİZ, DİRİYİZ VE HEP BERABER TÜRKİYE’YİZ” dedi. 

Abdullah Erin kimdir, nerelidir?

1969 yılında Mardin ili Savur İlçesi Gölbaşı köyünde doğdu. Erin, evli ve 3 çocuk babasıdır. 1986 yılında Midyat Lisesini ve 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ikincilikle bitirdi. 1992 yılında girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine girdi. 1992-1995 yıllarını kapsayan kaymakam adaylığı staj döneminin bir yılını İngiltere’de üniversite ve dil okullarında, grup başkanı olarak, genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi.

 Burdur ili Tefenni ilçesinde Kaymakamlık görevine başladı. Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamlığı, Doğanşar Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı (Habur Gümrü Kapısından Sorumlu Vali Yardımcısı) görevlerinde bulundu. Özellikle Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri olarak görev yaptığı iki yıl boyunca, ekonomik anlamda bölgenin ve aynı zamanda Mardin’in can damarı olan sınır kapısının iyileştirilmesi, geçişlerin kolaylaştırılması ve ihracatın arttırılmasına yönelik başarılı çalışmalara imza attı.

2009 yılı Haziran ayında, görev alanı Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri olan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliği’ne atandı.2013 yılı Şubat ayından itibaren 2 yıl boyunca İçişleri Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. Adıyaman ve Şanlıurfa’da Valilik yapan Abdullah Erin, İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi iyi derecede konuşabiliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum