Urfada Hemlich Manevrası Eğitimleri;

Urfada Hemlich Manevrası Eğitimleri

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, hemlich manevrası eğitimi verdi. Eğitimde, tek başına kalan kişilerin de kendilerinin uygulayabileceği hemlich Manevrası uygulaması anlatıldı....

Eğitimde konuşan 112 personeli Paramedik Muzaffer Erdem, "Evdeyken veya işyerindeyken yemek yiyoruz. Tek başımıza kalıyoruz. Bu gibi durumlarda da tıkanıklık oluşabilir. Tek başımıza bize yanımızda yardım edecek kimse yokken de kendimize hemlich manevrasını yapabiliriz.

Bunu ne şekilde yapacağız? Evde bulduğumuz veya işyerinde bulduğumuz bir sandalyeyi önümüze çekeceğiz. Yine aynı şekilde göğüs kafesimizin altında bulunan boşluk kısmını sandalyenin sert kısmına yaslıyoruz ve bu şekilde kendimize hemlich manevrası yapıyoruz. Bu şekilde cisim çıkana kadar uyguluyoruz.

Hemlich manevrası çok önemli bir konu. Kısmi tıkanıklık veya tam tıkanıklık, evde, işyerinde veya dışarıda başımıza her zaman gelebilecek bir durumdur. Çok basit uygulamalarla yaşam kurtarabilecek bir durum. Bunu öğrenmemiz hem kendi sağlığımız açısından hem yanımızda olan bir başkasının hayatını kurtarmak açısından oldukça önemlidir.

İlkyardımın farklı farklı dalları var. İlkyardım sokaktaki her vatandaşımız tarafından yapılabilen bir uygulamadır. Bunun için İl Sağlık müdürlüğümüze gelip ilk yardım eğitimi almak istediğini söylemesi yeterli olacaktır."

Eğitimde, katılımcılara hemlich manevrasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum