Şanlıurfa'daki Toki Deprem Konutları Teslim Edilmeye Hazırlanıyor;

Şanlıurfa'daki Toki Deprem Konutları Teslim Edilmeye Hazırlanıyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi....

Urfa Valisi Şıldak, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük hasar verdiğini söyledi.

Şanlıurfa'da da ağır hasarlı bina sayının 8 binin üzerinde olduğunu belirten Şıldak, "Devletimiz ilgili bakanlıklarımız hızlı bir şekilde konut yapım çalışmalarını başlattı. TOKİ tarafından ilimizde 5 bine yakın konut yapımı devam ediyor. Bunlar 897'sini inşallah bu ay içinde teslimi ve kura çekimleri gerçekleşecek." dedi.

Kırsalda da önemli ölçüde konut yapımı çalışmalarının başlatıldığını vurgulayan Şıldak, "8 ilçemizde, 29 mahallemizde şu anda 710 konutun ihalesi tamamlanmış durumda. 584'ünde bizzat yapımına başlanmış durumda. Şu anda Haliliye ilçemizin Gürpınar Mahallesindeyiz burada da 22 konutumuz neredeyse bitme noktasına geldi. Vatandaşlarımıza ay sonu inşallah kuraları çekilerek teslim edeceğiz. Ayrıca Yedikuyu köyümüzde 14 konutumuz yüzde 50'nin üzerinde bir fiziki gerçekleşmeyle iyi giden bir süreç yaşanıyor. Devletimizin gücü alana yansımış oldu. Mahallemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Vali Şıldak, inceleme sırasında yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum