Şanlıurfa Dahil 11 ilde Operasyonda 56 Kişi Yakalandı;

Şanlıurfa Dahil 11 ilde Operasyonda 56 Kişi Yakalandı

Şanlıurfa dâhil 11 ilde yapılan “KAFES-28” operasyonuyla yakalandı....

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 11 ilde INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan şahıslara yönelik bu sabah “KAFES-28” operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan operasyonda, ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün olmak toplamda 18 ülkede aranan ve acil yakalama kararı bulunan 56 şahıs yakalandı.

Operasyonda yakalanan şahısların, Suç Örgütü Üyeliği, Uyuşturucu Madde Ticareti, Kara Para Aklama Saldırı, Kalpazanlık, Soygun, Dolandırıcılık, Göçmen Kaçakçılığı, Adam Öldürme, Fuhuş, Hırsızlık, Kaçakçılık, Rüşvet, Yolsuzluk ve Sahtecilik suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edilmişti.

İnterpol tarafından aranan ve Emniyetin yaptığı titiz incelemelerden sonra Türkiye’de olduğu belirlenen 56 kişinin tamamı yakalanırken, emniyet güçleri taramalara devam ediyor.

 

OPERASYON YAPILAN 11 İL

İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ve KOM Başkanlığının yaptığı çalışmalar sonrasında il Emniyet Müdürlüklerimizce, İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova olmak üzere 11 ilde operasyon yapıldı.

 

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yapılan operasyonu ve detaylarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız! 

Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum