Gap Yeşil inovasyon Yarışması Sonuçları Açıklandı;

Gap Yeşil inovasyon Yarışması Sonuçları Açıklandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yenilikçi ve çevre dostu projelerin merkezi haline gelen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması'nda heyecanlı bir aşama daha tamamlandı. Büyük bir merakla beklenen IDEATHON sürecinin sonuçları, projelerin geleceğini belirledi ve HACKATHON aşamasına katılmaya hak kazanan takımlar açıklandı....

Şanlıurfa haber; 

 Yarışmanın ilk etabı olan IDEATHON sürecinde katılımcıların yaratıcı fikirleri, uzman ekipler tarafından değerlendirildi. Bu sürece 9 GAP İlinden ilkokul, ortaokul, lise düzeyi 2 bin 346 başvuru alınmış olup en fazla başvuru Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır illerinden geldi. Bu süreçte katılımcılar, çevresel sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunan projelerini sunarak jüri üyelerini etkilemeye çalıştılar. İnovatif fikirlerin ön planda tutulduğu bu etapta, birbirinden değerli projeler yarıştı.

IDEATHON sürecini başarıyla tamamlayan takımlar, şimdi yarışmanın bir sonraki aşaması olan HACKATHON'a hazırlanacak. 22 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olan bu süreçte, takımlar projelerini daha da geliştirme fırsatı bulacaklar. HACKATHON sürecinde, alanında uzman mentorlar eşliğinde, projelerini somut prototiplere dönüştürecek olan takımlar, yaratıcılıklarını ve teknik becerilerini sergileyecek.

Bu heyecan verici sürecin sonunda, başarılı projeler, Türkiye'nin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali TEKNOFEST'te sergilenecek. TEKNOFEST, genç yeteneklere projelerini geniş kitlelere sunma ve sektör profesyonelleriyle buluşma imkanı sağlıyor.

Katılımcılar ve takipçiler, IDEATHON sonuçlarına ve HACKATHON sürecine ilişkin detaylı bilgilere www.gapyesil.org adresinden ulaşabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum