Urfa Sağlık Müdürlüğünden Neonatal Resüsitasyon Eğitimi;

Urfa Sağlık Müdürlüğünden Neonatal Resüsitasyon Eğitimi

Eğitimin yeni doğan bebek ölümlerini azaltmada önemli bir rol oynaması bekleniyor....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Neonatal Resüsitasyon Eğitimi, 20-22 Aralık tarihleri arasında tamamlandı. Eğitime, kamu ve özel hastanelerde görev yapan 13 hemşire, 6 ebe, 4 hekim ve 1 paramedik olmak üzere toplamda 24 sağlık çalışanı katıldı.

Eğitim, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz'ın asfiksiye bağlı ölüm ve sekellerin önlenmesinde, Neonatal resütasyon eğitimi almış personelin önemi üzerine yapmış oldukları açılış konuşmasıyla başladı.

Doç. Dr. Solmaz, yaptığı konuşmada, "Bu yıl çok sayıda eğitim tamamladık. Bizim amacımız yeni doğana eli değen herkesin bu konuda eğitimlerini tamamlayıp, yanlışlarını düzeltip, eksikliklerini görüp, doğru şekilde müdahalelerini yapmasıdır. İlçe hastanelerimizi daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz.

2024 yılının ilk altı ayında hedefimiz Nrp eğitimi almayan hiçbir sağlık çalışanın kalmaması, yeni doğana eli değen tüm personelimizin Nrp eğitimi tamamlaması. Bir taraftan da yeni doğanda çalışan hemşirelerimize temel yeni doğan bakım eğitimleri veriyoruz. Aynı şekilde İlçedeki yeni doğanda çalışan hemşire arkadaşları ve 112 çalışanlarını birer aylık merkezde rotasyona tabi tuttuk.

Yeni doğan transferinde yaşanan sıkıntıların minimize etme adına elimizden geleni yaptık. 2024 yılında tüm kamu hastanelerimizde ekiplerimiz sürekli aktif çalışacaklar. 2024 yılı bebek ölümlerinin en az sayıda olduğu, bebeklerin ağladığı annelerin ağlamadığı bir yıl olur diye ümit ediyorum." dedi.

Yoğun eğitim programı, yapılan teorik ve pratik sınavlar ile kursiyerler neonatal resütasyon konusunda yetkinlik kazandı. İlimiz sağlık yöneticilerinin katılımlarıyla Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen törenle başarılı olan katılımcılara sertifikaları verildi.

Eğitim, yeni doğan bebeklerde solunum sıkıntısı, kalp durması gibi durumlarda yapılması gereken müdahaleleri öğretmeyi amaçlıyor. Eğitim sonunda, katılımcılar yeni doğan bebeklerde yaşamsal tehlikeyi ortadan kaldırmak için gerekli olan temel resüsitasyon tekniklerini öğreniyor.





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum