Şanlıurfa'nın Üstündeki Algıları Kıracağız;

Şanlıurfa'nın Üstündeki Algıları Kıracağız

Şanlıurfa Valiliği, bugün ‘Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Yapılan toplantıda Vali Hasan Şıldak, suç ve şehir huzuru konusunda vatandaşlara çağrıda bulunurken geldiği günden beri güvenlik ve asayiş konusunda yapılanları açıkladı. Ayrıca Vali Şıldak, madde bağımlısı gençler için yeni proje müjdesi verdi....


Şanlıurfa Valiliği, bugün kentte yaşanan suçlar, madde bağımlılığı ve şehir huzuru ile ilgili ‘Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.

Toplantı, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlendi.

Yapılan toplantıya Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve çok sayıda polis ve jandarma komutanı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, geldiği dönemden bu yana şehir güvenliği ve huzuru için emniyet ve jandarma ekipleriyle beraber yapılanları açıkladı.

 

BÜYÜK SORUN BAĞIMLILIK

Bağımlılık ve uyuşturucu konusunda hassas olduklarını belirten Vali Şıldak, “Bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele konusunda gerek narkotik birimlerimiz gerekse bütün polis ve jandarmamız, üstün bir gayretle çalışıyor. Bu çalışmaların sonuçlarını rakamlara yansıttık.

Bu rakamları sizlerle paylaşacak olursam, esrardan daha büyük zararları olan skunk, geçen yıl 428 kilogram yakalanırken bu yıl 1669 kilogram gibi yüzde 390’lık bir artışla rekor seviyede bir yakalaması oldu.

Hint kenevirinde, jandarmanın yaptığı çalışmalarla rekor seviyede bir yakalama oldu. Bu yıl 161 bin 796 kök Hint keneviri ele geçirildi. Bu geçen yıla göre yüzde 3 bin 596’lık bir artış olduğunu gösteriyor. Geçen yıl yakalanan miktar ise 4 bin 378 adetti.

4 aylık sürede sentetik hapta da rekor seviyede yakalamamız olmuş. Geçen 8 bin 275 olan rakam, bu 135 bin 864’e ulaşmış durumda.

Bunların ticaretini yapanlarda geçen yıl 607 kişi gözaltına alınırken bu yıl 726 kişi gözaltına alındı. Bunların arasında tutuklanan sayısı ise 241’den bu yıl 324 yükseldi. Bu mücadelenin artarak devam edeceğini kamuoyunun bilmesini istiyorum.” dedi.

 

SUÇLAR VE SUÇLULAR AZALIYOR

Son 4 aydan faili meçhul cinayet olmadığını ifade eden Vali Şıldak, suç ve suçluları önlemek için yapılanları ve trafik kuralları hakkında konuşarak şu ifadeleri kullandı:

“Asayiş suçlarıyla ilgili. Özellikle hırsızlıklar konusunda iyiye giden bir süreç var. Geçen yıl 2 bin 842 olan hırsızlık olayı sayımız, ilimiz genelinde bu yıl 2 bin 56’ya düşmüştür.

Son 4 ay içinde faili meçhul kalan kasten öldürme olayımız yok. Hiç arzu etmediğimiz halde ilimizde gerçekleşen silah kullanımı bıçak kullanımı yoğunluğu sebebiyle anlık oluşan öfke, kendini kontrol edememe durumları maalesef yaygın olarak görülüyor. Bunun sonucunda da insanlarımızı kaybediyoruz. Kasten adam öldürme olaylarımız ne yazık ki var fakat emniyetimiz jandarmamız bunların tamamını aydınlatıyor. En son Birecik’te yaşana olayda 1 kişi aracının içerisinde öldürüldü. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. 24 saat içerisinde bu faili de yakalamış olacağız.

Trafik insanlarımızın hayatını karartan bir başka konu her yıl çok sayıda insanımızı trafik terörüne kurban veriyoruz. Çoğu insanımız bu kazalardan sona hayatlarına engelli olarak devam etmek zorunda kalıyorlar. Trafik kazalarında maalesef artış var. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 bir artışla karşı karşıyayız. Geçen dönem bin 531 kaza bu yıl bin 731 olarak gerçekleşmiş. Ölümlü trafik kazamızın da oranı yüzde 13 artmış. Geçen yıl kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17 iken bu yıl 21 olmuş. Bunun için denetimlerimizi arttırdık.

Trafiğe çıkmaması gereken araçlar, trafiği tehlikeye atan motosikletlerle ilgili caydırıcı cezai işlemler uyguluyoruz”.

 

ŞANLIURFA ÜSTÜNDEKİ ALGILARI KIRACAĞIZ

Vali Şıldak, Şanlıurfa’da yaşanan güvenlik sorunları için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Güvenlik konusunda içişleri bakanlığımızın koordinasyonuyla beraber kesinleşmiş hapis cezası olan şahıslar, suç çeteleri ve terör örgütü mensuplarına geçit vermiyoruz. Şanlıurfa çok olay oluyor, istenmeyen olaylar sıklıkla yaşanıyor gibi olumsuz düşünce sorunlarını bitirmek istiyoruz. Bunu da hep beraber yapacağız, emniyet ve jandarma personelimizle, sizlerin ve halkımızın desteğiyle yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

VALİ ŞILDAK MÜJDEYİ VERDİ

Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında, bağımlı olan ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençler için yeni bir proje yapacaklarını söyleyen Vali Şıldak gençlerimizi kucaklayacağız ve bırakmayacağız diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Henüz tanıtımını yapmadığımız bir çalışmamızdan söz etmek istiyorum. Uyuşturucu bataklığına düşmüş, bağımlılığı olmuş ve bunun için çare arayan gençlerimiz var. Bu gençlere yönelik devletimizin bir şefkat eli olarak yeni bir proje başlatıyoruz. Projemizin adı ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’. Sağlık müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilecek olan aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz, ŞURKAV Vakfı ve Yeşilay ile birlikte desteklenecek olan bu çalışmanın amacı bağımlı olmuş insanımızın elinden tutup, tedavisini yaptırıp, rehabilitasyon sürecini tamamlayıp ona birde meslek kazandırıp bu hayata tutunmalarını sağlamak. Madde bağımlılığından kurtulmak isteyen her insanımızı sımsıkı kucaklayacağız ve bir daha asla bırakmayacağız”.

 

ŞANLIURFA’NIN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ SİLAH

Vali Şıldak, aynı zamanda Şanlıurfa’da sık sık görülen ve duyulan silah sıkma ile ilgilide konuşarak kafasına göre silah sıkanlar, düğünlerde, yollarda ve evlerinde komşularını rahatsız edenlere ağır cezalar verileceğini belirtti. Bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu ifade eden Vali Şıldak, bu konunun üzerine gideceklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum