Urfa'da Bu Durak Kanseri Önlüyor;

Urfa'da Bu Durak Kanseri Önlüyor

Şanlıurfa'da meme kanserine farkındalık için pembe otobüs durağı yaptılar....

Şanlıurfa’da otobüs durakları, kanserle mücadeleye dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için pembeye boyandı.

Urfahaber; Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserle mücadeleye dikkat çekebilmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için otobüs aktarma merkezinde bulunan duraklar pembeye boyandı.

Kent merkezinde pembe renklerle donatılan otobüs durağına “Sağlık Durağı” adı verildi.

Etkinlik meme kanseri bilincini artırmak amacıyla yapıldı.

Meme Kanseri Tarama Programı'nın 40-69 yaş kadınlara iki yılda bir KETEM'de ve devlet hastanesinde mamografi çekilerek uygulandığını belirten Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, şunları söyledi:

"İlçelerde ve köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın taramaları müdürlüğümüz araçları ile KETEM'e getirilerek yapılır. KETEM ve devlet hastanesinde yapılan çekimler Ulusal Tarama Mamografi Raporlama Merkezine gönderilir, sistemden gönderilen görüntüler 10 gün içinde değerlendirilerek şüpheli vakalar KETEM'e bildirilir. KETEM durağı ile farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz da günümüzde kanser kontrol programlarının ağırlıklı olarak erken tanı çalışmalarına yönelik yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızı kanserden korunmaları ve kendilerine uygun taramaları yaptırmaları için; Toplum Sağlığı Merkezlerimize (TSM) bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerimize (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerimize (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerimize Halkımızı ücretsiz olarak kanser taraması yapılan merkezlerimize bekliyoruz.

Merkezlerimize başvururken, ülkemizde yürütülen Ulusal Kanser Tarama programları kapsamındaki Meme Kanseri (40-69 yaş arası kadınlarımız), Rahim Ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadınlarımız) ve Kalın Bağırsak Kanseri Taramalarından (50-70 arası kadın ve erkeklerimiz) taramalar yapılmaktadır.”

Solmaz, vatandaşların kanser taramalarını Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki tüm hastanelerde, Ketem birimlerinde ve tüm Aile Sağlığı Merkezleri’nde ücretsiz olarak yaptırabileceklerini kaydetti.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum