Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Çalışanı ilgilendiren Toplantı;

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Çalışanı ilgilendiren Toplantı

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret tespit komisyonu bugün ikinci defa toplanıyor....

Asgari ücret tespit komisyonu bugün toplanıyor. Toplantıda Asgari ücret ne kadar olacak? 


11 Aralık'ta ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Büyük önem taşıyan bu toplantı da ekonomik veriler ele alınırken, Henüz rakam söylemeyen işçi ve işveren tarafı ekonomik raporları ve verileri sunacak sonrasında ise pazarlığa başlanacak.


Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşacağı beklenirken,

henüz rakam söylemeyen işçi ve işveren tarafı, sunulacak söz konusu ekonomik veri ve raporların ardından asgari ücret için pazarlığa başlayacak.


4 İŞÇİ GEÇİM ŞARTLARINI ANLATTI


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk defa 4 işçinin birden yer aldığı ilk toplantının açılış konuşmasını yaparak, hükumet olarak hakem rolü üstlenecek. Ayrıca işçi ve işverenlerin anlaşması ile yeni asgari ücret rakamının tespit edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise konuşma da yer alarak değerlendirilen bu sürecin dengeli bir rakam ve anlaşma ile tamamlama isteğinde olduklarını ifade etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ise yaptığı konuşma da enflasyon verilerine yönelik eleştirilerde bulunarak, yeni belirlenecek olan asgari ücretin işçilerin, toplumun beklentilerine ve şartlarına uygun olmasını vurguladı.


İŞÇİLER ZAM BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ


Açılış konuşmalarının ardından komisyon üyelerine de söz verildi. TÜRK-İŞ heyetindeki Adana'da hastanede işçi olarak çalışan Hatice Akgedik, Çorum'da yaşayan enerji işçisi Saffet Canbaz, Ankara'da kasiyerlik yapan Meliha Nur Şıkbudak ve Bolu'da karayolları işçisi olan Durmuş Öztürk geçim şartlarını açıklayarak, yeni yılda ki zam beklentilerini dile getirdi. 


Asgari ücret 2024 ne kadar olacak tablosu

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamları ise ;

Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira

Yüzde 40'lık zamda 15 bin 962 lira

Yüzde 45'lik zamda 16 bin 532 lira

Yüzde 50'lik zamda 17 bin 103 lira

Yüzde 55'lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak şekilde tahmin tablosu oluşuyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum