Şanlıurfalı Çocukların Bu Hastalık için Başka Şehirlere Gitmelerine Gerek Kalmadı;

Şanlıurfalı Çocukların Bu Hastalık için Başka Şehirlere Gitmelerine Gerek Kalmadı

Şanlıurfa’da üniversite hastanesinde çocuklar için kritik bir bölüm daha hizmete girdi. Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kalp Damar Cerrahi Bölümü bölgede tek olma özelliği taşıyor....

Harran Üniversitesi Hastanesi, gelişen teknolojiyi takip ederek yeni cihazları ve bölgede olmayan poliklinikleriyle vatandaşlarına hizmet etmeye devam ediyor.

Türkiye’de çocuk sayısının en fazla olduğu il konumundaki Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi Hastanesi’nde, bölgede eksikliği hissedilen Çocuk Kalp Damar Cerrahi Bölümü hizmete girdi.

Hastaneye birçok doktorun kazandırılmasında emeği bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun girişimleri sonucu bölgede bir ilk olan Çocuk Kalp Cerrahisi Bölümü hizmet vermeye başladı.

Yeni açılan bölüm ile açıklamalarda bulunan Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdussemet Hazar, “Ülkemizde yıllardır ciddi bir eksik olan ve bölgede tek olma özelliği taşıyan bu bölümü Şanlıurfa’mıza ve hastanemize kazandıran Rektör hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuk Kalp Damar Cerrahi Bölümümüz bu alanda ihtiyaç duyan herkese kapısını açmıştır” dedi.

Bölgenin ihtiyaç duyulan bölümlerini Üniversite Hastanesine kazandırmaya devam edeceklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; şunları kaydetti:

“Hastanemizde, bölgenin ihtiyacı olan bölümleri açmak için çalışmalar başlatmıştık ve meyvesini almaya başladık. Patoloji, Onkoloji, Plastik Cerrahi ve şimdide Çocuk Kalp Damar Cerrahisi bölümünü açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Son aylarda birçok son teknoloji cihazların alınması, yeni bölümlerin açılması ve alanında uzman doktorların gelmesiyle Şanlıurfa’mız ve bölgemizde sağlık sektöründe ihtiyaca cevap verecek duruma geldik. Amacımız il içi ve il dışından gelen hastalarımıza kaliteli hizmet sunmaktır”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum