Urfalılara Uyuşturucuyla Mücadelede UYUMA uygulamasına Destek Çağrısı;

Urfalılara Uyuşturucuyla Mücadelede UYUMA uygulamasına Destek Çağrısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, başarılı bir şekilde yürütülen uyuşturucuyla mücadelede vatandaşların desteğini istedi....

 

Uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığı oluşturarak kalıcı ve güçlü bir seferberlik ortamı oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan UYUMA uygulamasıyla, yürütülen mücadeleye vatandaşların da destek vermesini isteyen Vali Şıldak, "Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz mücadeleye siz de katılın. Telefonunuza UYUMA uygulamasını indirin. Bir tuşa basarak ihbarda bulunun" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa genelinde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu madde ticaretine yönelik etkili bir şekilde mücadele yürütülürken Vali Şıldak da bu çalışmaları bizzat takip ediyor.

Sadece güvenlik güçlerince sürdürülen mücadelenin yeterli olamayacağını belirten Vali Şıldak, "Devlet olarak çok güçlü bir mücadele yürütüyoruz, ancak bu mücadelenin daha etkili sonuç verebilmesi için toplumun her kesiminden desteğe ihtiyacımız var. Uyuşturucu ile ilgili vatandaşlarımızın güven içerisinde ihbarda bulunabilmesi için de Bakanlığımızın hayata geçirdiği “UYUMA” uygulaması yapılan ihbarlarda kişisel bilgileri gizli tutarak ihbar imkanı sunuyor. Duyarlı her vatandaşımızın bu uygulamayı telefonuna indirerek ihbarları buradan yapması mücadelemize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

UYUMA UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini ve şüpheli durumları polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği ve telefon numarası kesinlikle gizli tutulacak, bilinemeyecek.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum