Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Projesi;

Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Projesi

Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan Sıfır Atık Marketler ile vatandaşların getirdikleri atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. Çevre kirliliğini önleyen proje yoğun ilgiyle devam ediyor....


Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm atağı sürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Sıfır Atık Marketler ve ilçenin belirli noktalarına kurulan geri dönüşüm kutularıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor. Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir atıklarını getirerek, karşılığında puan sistemiyle çeşitli temizlik ürünleri alıyor. Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, metal ve atık yağlar toplanarak, geri dönüşüme kazandırılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Marketlerden toplanan atıklar, ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerine götürülüyor.

Periyodik olarak çalışmaların devam ettiği Sıfır Atık Marketlerde temiz bir çevre için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum