Urfa'da Sağlıkçılar Tatbikat Yaptı;

Urfa'da Sağlıkçılar Tatbikat Yaptı

Şanlıurfa'da Umke tatbikatı...

Şanlıurfa’da 25 sağlık personelinin katılımıyla “UMKE Temel Eğitimi” düzenlendi. Programa katılanlara 5 gün süre ile uygulamalı eğitim verildi. Eğitimler sonrası Bozova kırsalında tatbikat yapıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 gün süreli UMKE Temel Eğitimi gerçekleştirildi, ardından tatbikat yapıldı. Teorik eğitimlerin Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildiği faaliyetlerin saha eğitimleri ve tatbikatları ise Bozova kırsal alanda yapıldı.

Şanlıurfa Bozova ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Kurtarma Ekibi (UMKE)’nin 25 yeni katılımcısı için temel eğitimin ve saha eğitiminin kurulduğu kamp alanına Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ve hizmet başkanları katıldı.

 Bozova Kaymakamı Yeşilyurt kamp alanında katılımcılara ülkemiz inşallah yeni bir afet ile karşı karşıya kalmaz, meydana gelebilecek yaşanmasını istemediğimiz tüm afet ve olağan dışı durumlar için de eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söyleyerek katılımcılara başarılar diledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz şunları kaydetti:

“Yılda iki defa gerçekleştirdiğimiz Umke temel eğitimini şu an arkadaşlarımız uyguluyorlar. Eğitim sonunda Umke ekibimize yaklaşık 25 yeni arkadaşımız dahil olmuş olacaktır. Eğitimlerin teorik ve pratik kısmında öğrenilen veya pekiştirilen konular eğitim sonundaki tatbikatla canlandırıldı. Gerçeğini aratmayan bir deprem bölgesi oluşturulan tatbikatta UMKE’nin yeni gönüllüleri adeta zamanla yarışarak öğrendiklerini uygulamalı olarak sahada gerçekleştirme şansı buldu.

Tatbikat sonrasında başarılı olan kursiyerlerimiz ile birlikte UMKE gönüllü ordumuzu güçlendirmiş olacağız. Ülkemize meydana gelebilecek yaşanmasını istemediğimiz tüm afet ve olağan dışı durumlar için Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi olarak hazırız.”

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi tarafından yurt içinde  ve yurtdışında meydana gelebilecek acil afetlerde daha etkin verimli sağlık hizmeti sunulması amacıyla gönüllü hastane personelinden oluşan 1 doç. dr. 3 pratisyen hekim, 3 hemşire, 8  paramedik, 5 acil tıp teknisyeni, 1 eczacı, 1 diş teknisyeni, 1 laborant,  1 röntgen tek, 1 anestezi teknisyeni  olmak üzere toplamda 25 personele kasım ayı içerisinde 5  gün süre ile uygulamalı eğitim verilerek, eğitim tatbikatla sonlandırıldı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum