Şanlıurfa’da ne kadar orman var?;

Şanlıurfa’da ne kadar orman var?

Türkiye'nin Ormanlık alanları en fazla illeri arasında Şanlıurfa'nın ne kadar ormanı var....

OGM verilerine göre, Türkiye'nin toplam orman alanı 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar olarak belirlendi. Bu alan, Türkiye'nin toplam yüz ölçümünün yüzde 29,8'ine denk geliyor. Peki 

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine göre, Türkiye'nin toplam orman alanı 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar olarak belirlendi. Bu alan, Türkiye'nin toplam yüz ölçümünün yüzde 29,8'ine denk geliyor. Şanlıurfa ise yüzde 0,77 ile en az ormanlık iller arasında 80. sırada bulunuyor.

Yüzölçümlerinin yüzde 50'sinden fazlası orman olan 14 il bulunuyor. Bu iller, Karabük, Muğla, Kastamonu, Bolu, Sinop, Bartın, Yalova, Antalya, Artvin, Bilecik ve Kütahya.

Bu illerden Karabük, yüzde 69,47 ile Türkiye'nin en ormanlık ili konumunda. Kastamonu yüzde 67,08 ile ikinci, Muğla yüzde 65,82 ile üçüncü sırada yer alıyor.

En az ormanlık il ise yüzde 0,81 ile Iğdır. Ağrı ve Şanlıurfa da yüzde 0,77 ile en az ormanlık iller arasında bulunuyor.

Karabük, Kastamonu ve Muğla'nın ormanlık alanları, ormanların sağladığı birçok faydadan yararlanılmasına olanak sağlıyor. Bu iller, ormanlardan elde edilen odun, kağıt, kereste gibi ürünlerle önemli bir ekonomik potansiyele sahip. Ayrıca, ormanlar, bu illerde yaşayan insanlar için temiz hava ve su kaynağı olarak da önemli bir rol oynuyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum