Konut kredisi Detayları İlk Kez Ev Alacaklara Kredi Detayları;

Konut kredisi Detayları İlk Kez Ev Alacaklara Kredi Detayları

Düşük faizli konut kredisi detayları son durum...

ilk kez ev alacaklara yönelik düşük faizli konut kredisinin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, krediden hiç evi olmayan kişiler yararlanacak. 2 buçuk milyonluk düşük faizli kredinin ödemesi ise aylık taksit 34 bin TL’yi bulacak.

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi başvurusu gündemde. Kredi kampanyasının ayrıntıları da netleşmeye başladı.

Yeniçağ’da yer alan habere göre düşük faizli konut kredisi için beklenti 15 yıl (180 ay) vade imkanı ve 1.20 faiz oranına sahip olması yönünde.

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

1-)1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek. Örneğin 5 milyon TL'ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi 2 milyon TL seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80'lere çıkartılması olumlu olarak değerlendirdiğimiz bir konu. 2-) Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler ön planda olacak.

VADE VE FAİZ NE KADAR OLACAK?

İlk evini alacak vatandaşlara 120 ay dışında 15 yıl-180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulacak. Yani 2 buçuk milyonluk düşük faizli konut kredisinde vatandaşların alacakları ev için ödeyecekleri taksit tutarı aylık taksit 34 bin TL’yi bulacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum