Urfa Akçakale'deki istismar iddiasına yeni açıklama;

Urfa Akçakale'deki istismar iddiasına yeni açıklama

Şanlıurfa Akçakale ilçe müftüsünün adının karıştığı iddialarla ilgili Diyanet sen Urfa'dan açıklama.....

Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Akçakale Müftüsü ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

Son zamanlarda özellikle din adamlarına yönelik ortaya atılan cinsel istismar iddialarının ardı arkası kesilmeden ortaya bir iddia daha atıldı. Bu sefer ki iddia Akçakale İlçe Müftüsü Halil B. hakkındaydı.

İddiaya göre bir okulda kız öğrencilere ders veren Müftü Halil B. bir kız öğrenciyi taciz etti. Öğrencinin beyanları doğrultusunda gözaltına alınan Müftü Halil B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşanan olayın ardından Diyanet Sen Şanlıurfa Şubesinden yazılı bir açıklama geldi. Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, olayın detaylıca araştırılmadan Müftü Halil B.’nin tutuklanmasının doğru olmadığını ve bütün camiayı üzdüğünü söyledi.

Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akçakale ilçemizde ilçe müftümüz hakkında ortaya atılan bir iddia yüzünden ilçe müftümüz gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Olayın Aslı astarı araştırılmadan küçük bir çocuğun iddiası üzerine bir dini camiayı temsil eden bir müftümüzün alelacele tutuklanması bizleri son derece üzmüştür. İlçesinde yaptığı faaliyetler ve çalışkanlığı ile bilinen müftümüz araştırılmadan böyle utanç verici bir suçla itham edilmesi hem ilçe halkını hem de kurum personellerini son derece üzmüştür.

6284 sayılı yasa bu gidişle daha büyük mağduriyetler yaşatmaya devam edecektir öğrenci hocasını, çalışan işvereni, hasta doktorunu, cemaat imamını, kısacası canı sıkılan herkes canını yakmak istediği kişiyi bu yasa değişmediği müddetçe mağdur etmeye devam edecektir. Bir insanın suçu ispatlanmayana kadar onu rencide etmek suçlamak hem insani hem de İslami değildir.

Çocuk istismarını veya herhangi bir istismarı kabul etmemiz mümkün değildir. Böyle bir fiili işleyen varsa en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini ifade etmek isterim. Ancak istismar olayını artık birilerinin bir intikam ve öç alma olarak kullanmaya çalıştığı da bir gerçektir.

İlçe müftümüz ile ilgili ortaya atılan iddialar yargıya taşınmıştır. Yargının en kısa sürede iddiaları inceleyip yargılama sonuçlanıncaya kadar camianın daha fazla zarar görmemesi için ilçe müftüsünün tutuksuz yargılanmasını ve mahkemenin hızlı ve adil bir karar vermesini bekliyoruz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum