Dicle Elektrik Eyyübiye Kırsalında Kaçak Trafolara El Koydu;

Dicle Elektrik Eyyübiye Kırsalında Kaçak Trafolara El Koydu

Şanlıurfa Eyyübiye kırsalında Dicle elektrik kaçak trafolara el koydu...

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde teknolojik araçlarla yürüttüğü kaçak elektrik tüketimiyle mücadele çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da traktör römorkuna yüklenip duvarla gizlenen trafoları ortaya çıkardı. El konulan kaçak trafolarla normal şartlarda kırsalda yaklaşık 1500 konutun elektrik ihtiyacının karşılanabileceği bildirildi.

Şanlıurfa’da elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik, Eyyubiye ilçesine bağlı kırsal Dilimli ve Yağmurlu mahallelerinde 8 milyon liralık ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle el konulmasına karar verilen kaçak trafoları teslim almak üzere bölgeye gitti.

Çıkan haciz kararını yerine getirmek için bölgeye giden ekipler, 8 milyon lirayı bulan elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama aboneleri tarafından saldırıya uğradı. Kaçak trafolarına el konulmasını önlemek için Dicle Elektrik ve jandarma ekiplerine saldıran şahısların bazılarının traktör römorklarına yüklenen, bazıları ise duvar örülü alanlara gizlenen 6 trafosuna el konuldu.

Traktör römorkuna yükleyip duvarla gizlediler

Yaklaşık 7.800 kVA gücünde olan 6 kaçak trafodan bazılarının traktör römorkuna yüklü halde olduğu, bazılarının ise duvar örülmüş yerlerde yerden görünmeyecek şekilde gizlendiği dikkat çekti. Saldırı anları trafolara el konulma anını tespit etmek için burada bulunan drone ile havadan an be an kayıt altına alındı.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri, son 1 hafta içerisinde 30 kaçak elektrik trafosuna el koydu. El konulan kaçak trafolar ile normal şartlarda kırsalda yaklaşık 1.500 konutun elektrik ihtiyacının karşılanabileceği bildirildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum