Tüik Personel Alımı Başvuru ve Şartları;

Tüik Personel Alımı Başvuru ve Şartları

TÜİK, personel alımı yapılacağını duyurdu. Şartların sıralandığı ilanda, giriş sınavının sözlü yapılacağı belirtildi....


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanı olarak yetiştirilmek üzere sınavla, merkez teşkilatına 20 tane uzman yardımcısı alınacağını duyuruldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, başvurular bugün başlıyor. Başvuru için son gün ise 20 Ekim.

Başvuruların e-Devlet üzerinden TÜİK Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapılması gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak adayların, taşıması gereken bazı şartla şöyle sıralandı:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir)

- Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin; Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, İktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ekonometri, Matematik, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak.

 ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO ’da belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip
oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır)

SÖZLÜ SINAV VE KONULAR

Giriş sınavının sözlü şeklinde ve tek aşamalı olarak yapılacağı belirtilirken, puanlama şekli de şöyle aktarıldı:

- Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi. (50 puan)
- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü. (10 puan)
- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu. (10 puan)
- Özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı. (10 puan)
- Genel yetenek ve genel kültürü. (10 puan)
- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı. (10 puan)

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın yeri ve tarihi kurumun internet sitesinden (www.tuik.gov.tr) ilan edileceği ve sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak gerektiği belirtildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum