GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Başvuru ve Şartları;

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Başvuru ve Şartları

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Başvuru süreci 1 Ekim 2023 tarihinde başlamış olup 15 Aralık’a kadar devam edecek....

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle gerçekleştirilen, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Genç STEM Eğitim ve Araştırma Derneği, Şanlıurfa TEKNOKENT katkılarıyla 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başladı. 

Yarışmanın amacı, gençlerin bilim ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini artırmak ve çevresel sorunlara çözüm üretmeyi teşvik etmektir. İlkokul (3-4. sınıf), ortaokul ve lise öğrencileri, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt ve Şırnak illerinde öğrenim görmeleri kaydıyla www.gapyesil.org adresi üzerinden online başvuruda bulunabilirler. Seçilen takımlar, 25.000 TL’ye kadar malzeme desteği ve uzman mentor rehberliğinde projelerini geliştirebilecekler.

Ayrıca, hackathon sürecinde, girişimcilik üzerine alanında uzman kişiler tarafından keynote konuşmaları gerçekleştirilecek. Bu konuşmalar, gençlerin girişimcilik ruhlarını geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyellerini ortaya çıkararak bölgeye büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak “Bilimin Güneşi Şanlıurfa’dan Doğacak” mottosuyla çıktığımız bu yolda; vizyonumuz gençlerimizin teknoloji ve inovasyon alanında dünyadaki tüm gelişmelerden haberdar olmasını, eğitim ve uygulama alanlarına sahip olmasını sağlamak. Göreve geldiğimiz anda Mezopotamya Living Lab Merkezimizi kurduk o günden bugüne faaliyette olan merkezimizle nice başarılara imza attık, Şanlıurfa’mıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “Bilim, Teknoloji ve Girişimcilik Ödülü”nü, Doğunun İncileri ödül töreninde en verimli İnovasyon Merkezi ödülü ile TEKNOFEST Türkiye ikinciliği gibi ödüller kazandırdık. Bununla beraber 10 binlerce gencimize çeşitli yazılım ve tasarım eğitimleri verdik, etkinlik, fuar ve yarışmalarda şehrimizi temsil edip çeşitli ödüller kazandırdık. Şehrimizi İnovasyon şehirleri arasına yazdırmayı başardık Bürüksel merkezi ENoLL’ üyesi olmaya hak kazandık. yarışmayla ilgili olarak; "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, sürdürülebilirlik ve yeşil inovasyonun altını çiziyoruz. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması’yla  bölgemizin gençlerine sunduğumuz bu değerli platform, Şanlıurfalı gençlerimize ve bölgeye büyük katkılar sağlayacak. Şehrimizin gençlerini desteklemek ve onların yeşil inovasyonda lider olmalarını amaçlıyoruz, Kuzey Mezopotamya’nın İnovasyon Merkezi olduğumuzu kanıtlamak için şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikteyiz oluşturduğumuz bu voltran Şanlıurfa’mızın çok daha hızlı gelişmesini sağlayacağına inanıyoruz." dedi

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, projenin gençlerin yeteneklerini açığa çıkararak milli inovasyona katkı sağlayacağını vurgulayaraka şunları söyledi: "Sürdürülebilirlik, yeşil teknoloji ve iklim değişikliğiyle mücadele, geleceğimizin anahtar kavramlarındandır. Bu yarışma, gençlerimizin bu alanda yeteneklerini geliştirmeleri ve çevremize olumlu katkılarda bulunmaları için önemli bir fırsattır. Harran Üniversitesi olarak, sürdürülebilirlik ve yeşil teknoloji alanlarında gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmaya ve geleceğe daha yeşil bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olmaya büyük bir bağlılıkla yaklaşıyoruz. 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, bu vizyonumuzun bir yansımasıdır. Gençlerimizin çevresel sorunlara duyarlılıklarını artırmak, onları bilim ve teknoloji alanlarında yeteneklerini geliştirmeye teşvik etmek ve milli inovasyona öncülük etmelerine destek olmak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Gençlerimizin yaratıcılığına, enerjisine ve vizyonlarına olan inancımızla, bu yarışma Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak yenilikçi projelere ev sahipliği yapacaktır. "

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ise gençlerin çevresel sorunlara duyarlılıklarını artırmak ve yeşil teknoloji ve inovasyon alanlarında büyümelerine olanak sağlamak amacıyla projenin büyük bir fırsat sunduğuna dikkat çekti ve " GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak, bölge gençlerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini ortaya çıkararak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmalarını teşvik etmekten gurur duyuyoruz. 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençlerimizin çevre konularına duyarlılıklarını artırarak yeşil teknoloji ve inovasyon alanlarında büyümelerine olanak sağlayacak bir platform sunuyor. Bölgemizin bu genç yetenekleri, hem kendi bölgesel kalkınmamıza hem de ülkemizin genel ilerlemesine katkı sağlayacak projeler geliştirecektir. Bu yarışma, gençlerimizin yaratıcılıklarını, bilgi birikimlerini ve girişimcilik ruhlarını ön plana çıkarmak için bir fırsat sunuyor. Hep birlikte, bu gençlerimizi destekleyerek ve onların inovasyon yolculuklarını güçlendirerek daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atmalarına yardımcı olacağız. " dedi.

Yakın zamanda bölgede yaşanan deprem ve sel felaketlerinden etkilenen gençlere motivasyon sağlamayı amaçlayan proje, gençlerin TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde projelerini sunmalarını ve bölgeyi temsil etmelerini teşvik etmeyi planlıyor.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençleri yeşil teknoloji ve inovasyonla buluşturarak, sürdürülebilir bir gelecek için bilinç ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Başvurular 1 Ekim’de başlamış olup, 15 Aralık’a kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve yarışma başvurusu için www.gapyesil.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum