Haliliye Belediyesi Urfa'da Binlerce Kişiye Geneleksel Tirit Ziyafeti;

Haliliye Belediyesi Urfa'da Binlerce Kişiye Geneleksel Tirit Ziyafeti

Haliliye Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Hazreti İbrahim Peygamber Camiinde düzenlenen programla binlerce vatandaşa tirit ikram edildi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Her yıl geleneksel olarak burada yaklaşık 10 bin kişilik tirit ikramında bulunuyoruz. Namazda buluşuyoruz, dualarda buluşuyoruz" dedi....

 Haliliye Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği tirit ziyafetine binlerce vatandaş katıldı.

 Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Hazreti İbrahim Peygamber Camiinde (Sanayi Camii) düzenlenen tirit ziyafeti, sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen tirit ikramına Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan da katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak yapılan tirit ikramını bu yılda düzenlediklerini söyledi. Başkan Mehmet Canpolat, birlik ve beraberlik mesajı verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Bizler her yıl Haliliye Belediyesi olarak İl Müftülüğümüz, İlçe Müftülüğümüz ile birlikte organize bir şekilde Mevlid-i Nebevi Haftası nedeniyle her yıl geleneksel olarak burada yaklaşık 10 bin kişilik bir tirit ikramında bulunuyoruz. Namazda buluşuyoruz, dualarda buluşuyoruz. Bu mahiyette de yine ikram mahiyetinde cem olma, buluşma mahiyetinde de burada bir tirit ikramımız oluyor. Allah'a hamdolsun bunu geleneksel hale getirdik. Buradaki kardeşlerimizle bir arada oluyoruz. Allah inşallah devletimizin gücünü daim eylesin, payidar eylesin diyorum. Hep birlikte bir çalışmaya imza atıyoruz sahada, müftülüğümüzde bunun içerisinde. Aynı zamanda bir kuran kursunun da temelini atmıştık, camilerimiz olsun, onların eksikleri olsun, Şanlıurfa’da kurumlar arası diyalog anlamında da diğer birimlerimizle birlikte Haliliye Belediyesi olarak her zaman ki gibi, Urfa’nın en büyük ilçesi olarak yerimizi almaya, görevimizi bilmeye, saha da olmaya ve vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde olmaya devam ediyoruz." 

İl Müftüsü Ramazan Tolan da, Mevlid-i Nebi Haftasında yapılan tirit ikramıyla binlerce vatandaşla sabah namazında buluştuklarını kaydederek, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür etti. İl Müftüsü Tolan, "Mevlid-i Nebi Haftasında Haliliye Belediyemiz tirit ikramını yapıyor. 10 bin kişiye yaklaşık tirit ikram ediliyor. Bu sayede biz hem bu tirit ikramına iştirak etmek hem de sabah namazında bu vesileyle sabah namazı buluşması yapmak için buraya geldik. Haliliye Belediyemiz ile çok güzel yaptığımız işler var. Bize her yönüyle destek veriyorlar, güçlerimizi birleştiriyoruz. Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği bu haftada özellikle beraber birçok programları yürütüyoruz. İnşallah iyiliğe vesile olur" ifadelerini kullandı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum