Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eğitim, Asayiş ve Huzur ile Enerji Konularında Açıklamalar Yaptı.;

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eğitim, Asayiş ve Huzur ile Enerji Konularında Açıklamalar Yaptı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa'nın Asayiş ve Huzur ile Enerji Konularında Açıklamalar Yaptı....

Basın temsilcileri ile bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim, asayiş ve huzur ile enerji sorununa değinerek önemli açıklamalar yaptı. Eksikliklere değinen Vali Şıldak, proje ve önlemlerden bahsetti.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Basın mensupları ile buluşma" programı kapsamında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Çalışma hususunda birlik vurgusu yapan Vali Şıldak,  "Sıcak, güler yüzlü, misafirperver halkın teveccühü bizim en büyük motivasyon kaynağı. Çok çalışarak görev yapmanın heyecanını yaşamaktayız. Burada çalışmaktan büyük bir istek ve duyarlılıkla takım çalışması oluşturarak çalışıyoruz. 7/24 esasına dayalı, herkesi kucaklayan bir görev çerçevesi. Çalışma heyecanı ve Allah'ın vereceği güç ile hep beraber şehri oluşturan tüm dinamikler ile güzel işlere imza atmak istiyoruz" dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden programda Vali Şıldak, çalışma önceliklerini 3 maddeye ayırdı ve "Eğitim, asayiş ve huzur ile enerji sorunu" dedi.

VALİ ŞILDAK: SINIFLAR KALABALIK, ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

 Vali Şıldak, konuları ve yapılacak çalışmaları şöyle açıkladı:

“Birinci gündem maddemiz eğitim olacak. Bazı eksikliklerimiz var. Sınıflarımız kalabalık. Yeni okul, derslik ve öğretmen ihtiyacımız var. Bu açığı kapatmak istiyoruz. Eğitimin tomografisini çektik. Kapsamlı bir çalışma başlattık. Kasım ayının ilk haftasında bakan ile buluşup 2024-2026 planlaması yapacağız. 3 yılda en az 300 okul yapmamız lazım ki Şanlıurfa'da neredeyse bu açığı kapatalım. Bunun sözünü aldık. İkili eğitim yapan ve sınıf mevcudu 30'u geçen okul kalsın istemiyoruz."

"ZEHİR TACİRLERİNE AMAN VERMEYECEĞİZ!"

"İkinci önceliğimiz asayiş ve huzur sağlanmasında hiçbir açığın olmaması gerekir. Bağımlılık ile mücadelede büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Bunlara ferman yok. Dar edeceğiz! Gençleri zehirleyen tacirlere aman vermeyeceğiz. Toplumun her kesiminden destek isteyeceğiz.”

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE KARŞI 2 PROJE

Bir başka önceliklerinin enerji olduğunu belirten Vali Şıldak, “Elektrik sorununu hepimiz biliyoruz. Sık sık elektrik kesintileri ile karşılaşıyoruz. Mesafe almamız için proje yürüteceğiz. Şuan 2 proje var. GES ile Şanlıurfa'yı donatmak. Sulama projelerinin devreye sokulması için yatırımlara hız vereceğiz” diye konuştu.

Toplantı devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum