Ev Sahibi Olmayanlar Ev Sahibi Olsunlar Diye Yeni Düzenleme Yapılıyor;

Ev Sahibi Olmayanlar Ev Sahibi Olsunlar Diye Yeni Düzenleme Yapılıyor

Konut fiyatlarında yaşanan artış birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Bakanlık kanun teklifi için yeni sistemi hazırlıyor....


Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi döneminde tüm dünyada konut fiyatlarında rekor yükselişler yaşanırken küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye olarak ilk sırada yer almıştı. Pandeminin ardından enflasyonda yaşanan yükseliş ile merkez bankaları kredi faiz oranlarında yükselişe gidince konuta olan talep azalmış, bu da diğer ülkelerde konut fiyatlarında düşüşe neden olmuştu. Bankaların enflasyon da para basımını durdurmak için ev alacak kişilere yüksek kredi miktarlarını ödemekten kaçınıyor. 

Ancak Türkiye'de hem kredi faiz oranlarında düşüş yaşanması hem de 10 milyona yakın göçmenin ülkemize gelmesinden dolayı konut fiyatlarında patlama yaşanmıştı. Dünya genelinde sorun olan mülteci sorunu geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin gündem maddelerinden biri olmuştu. Çevre ülkelerde çıkan savaş darbe ekonomik krizden etkilenen insanlar Türkiye sınırlarını delik deşik ederek ülkemizde hayata karıştı.

KONUT FİYATLARINA MÜDAHALE GELİR Mİ, HAZİNE ARAZİLERİNİN ARZI EV FİYATLARINI NASIL ETKİLEYECEK?

Hem satılık hem de kiralık konut fiyatları için hukümetin müdahaleleri tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir açıklamada Bakan Özhaseki tarafından yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki arzın artması durumunda fiyatların düşeceğini belirterek "Epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısını hazırlayarak bunu arz etmemiz lazım.

Şu anda birçok yerde artık müteahhitlik firmaları yüzde 50 ile çalışıyor. Bu çok büyük bir rakam. Bu inşaat maliyetlerini çok artırıyor, konut fiyatları yükseliyor. Bunun tersine dönmesi için o zaman bizim elimizdeki imkanları kullanmamız gerekiyor. Şu anda Milli emlak arazilerinin hepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu hazine arazileri de yer alacak" ifade etti. Bakanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere konut fiyatlarına bir hamle gelebilir.

Yapılan açıklamaya göre hukümet hazine arazilerini açarak konut fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum