MEB Bakanı Yusuf Tekin; Mülakat ve Eğitimdeki Değişiklikler Açıklaması;

MEB Bakanı Yusuf Tekin; Mülakat ve Eğitimdeki Değişiklikler Açıklaması

Deprem bölgesinde eğitim öğretim hizmeti alamayan tek öğrencinin olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımlarında yapılacak mülakatların kamera kaydı altına alınacağını söyledi. Bakan Tekin eğitimdeki değişikliklerin toplumsal karşılığı olduğunu belirtti....


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adana'da Habertürk canlı yayınında konuşan Bakan Tekin, Deprem bölgesinde eğitim öğretim hizmeti alamayan tek öğrencinin olmadığını söyledi.

Kamuya işe alımda mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini söyleyen Bakan Tekin, "Şu an üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek" diye konuştu.

'KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINACAK'

45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayının yazılı bir beyan da vereceğini vurgulayan Tekin, "Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

DEPREMDE 220 BİN CİVARINDA ÖĞRETMEN ETKİLENDİ

Deprem bölgesinde yaklaşık 220 bin civarında öğretmenin etkilendiğini aktaran Tekin, devamında şu açıklamalarda bulundu:

"Deprem bölgesinde mevcutta olan ve yeni atanan öğretmenlerle barınma ihtiyaçlarının var olup olmadığı konusunda irtibata geçildiğini dile getiren Tekin, "Bizim yaklaşık olarak bu 11 ilde 11 bin civarında öğretmenin konaklayacağı mekanlara ihtiyacımız ortaya çıktı.

Bizden böyle bir talepte bulundular biz her birisine 'kaç kişisiniz, birlikte mi kalacaksınız, eşiniz, çocuğunuz, kimler var yanınızda?' bunlar sorularak İçişleri Bakanlığımız ve AFAD koordinesinde bunların hepsinin konaklayacağı konteynerler oluşturuldu. Dolayısıyla böylesine bir operasyonda bunu yürütmüş olduk." 

'SINIF TEKRARI HEM ÖĞRENCİ HEM DE ÖĞRETMEN İÇİN ÖNEMLİ'

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle ilgili değişiklikleri de anlattı.

"Sınıf tekrarı" konusunun öğretmenler tarafından da dile getirildiğine dikkati çeken Tekin, "Sınıf tekrarı hem öğrencinin eğitim öğretim sürecinin sağlıklı işlemesi hem de öğretmen arkadaşlarımızın kendi mesleklerini sağlıklı bir şekilde icra edebilmeleri açısından önemli." değerlendirmesinde bulundu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili soru üzerine Tekin, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanı olarak aramıza yeni öğretmenlerin gelmesini arzu ediyorum, istiyorum. Bizim hesaplamalarımıza göre ihtiyaç duyduğumuz rakamları Hazine ve Maliye Bakanımızla, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığıyla paylaştık. Nihayetinde bütçeyi oluşturan mekanizmalar orada. Şimdi 2024 bütçesi oluşacak. Bize 2024 bütçesi içerisinde toplam kamuya ne kadar personel istihdam edileceğine dair bir rakam ortaya çıkacak. Ardından da bizimle şunu paylaşacaklar. Denecek ki; 'Biz oluşturulan bu rakamın içerisinden sizinle şu kadar öğretmen istihdam etmeniz konusunda size yetki vereceğiz' diyecekler. Biz de onun üzerine hareket edeceğiz. Şimdi bir rakam söylemek mümkün değil ancak ben şunu söyleyeyim; biz bu yıl öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat sürecini düzgün bir mülakat prosesine dönüştürmek istediğimiz için biraz uzun zaman alacağız."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum