Urfa'nın Eczacılar Odasından Tepki, Protokole Uyulmazsa Sığınmacıların Reçetelerini Karşılamayacağız;

Urfa'nın Eczacılar Odasından Tepki, Protokole Uyulmazsa Sığınmacıların Reçetelerini Karşılamayacağız

Şanlıurfa'daki Eczacılar Tepkili.....

Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Süleyman Açar, Göç İdaresi Başkanlığı’nın, Türk Eczacılar Birliği ile imzaladığı protokol hükümlerine göre 60 gün içerisinde ödemesi gereken sığınmacılara ait reçete bedellerini daha geç ödediğini ileri sürerek,” 1 Ekim 2023 tarihine kadar eczane ödemelerinde protokol hükümleri sağlanmadığı takdirde Şanlıurfa eczacıları olarak sığınmacı reçetelerini karşılamayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Eczacılar Odası, Göç İdaresi Başkanlığı’nın Türk Eczacıları Birliği ile imzaladığı protokolün hükümlerine uymaması nedeniyle ekonomik sorunlar yaşadıklarını belirterek, basın açıklaması yaptı.

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası binasında yapılan açıklamayı grup adına Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Süleyman Açar yaptı.

Acar, ilaç firmalarının ve ecza depolarının enflasyonu gerekçe göstererek ilaç vadelerini her geçen gün geriye çektiğini belirtti.

“Yıllardır süregelen enflasyonla birlikte artan maliyetler karşısında eczane ekonomileri zora girmiş olup ekonomik koşullarımızın iyileştirilmesine yönelik taleplerimiz devlet nezdinde karşılık bulmamıştır.” diyen Acar,  “Birçok ilaçta 30 güne kadar geri çekilen vadeler eczanelerimizi finansal çıkmaza sürüklemiş olup çoğu meslektaşımız birden fazla ticari kredi kullanarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. “ şeklinde konuştu.

ACAR: REÇETE BEDELLERİNİN ÖDEME SÜRECİ 150 GÜNE ULAŞMIŞTIR

 

Göç İdaresi Başkanlığı’nın Türk Eczacıları Birliği ile imzaladığı protokele uymadığını ve bu yüzden eczacıların ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Acar, şöyle konuştu:

“Hal böyleyken Türk Eczacıları Birliği ve Göç İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokole göre 60 gün içerisinde ödenmesi gereken sığınmacılara ait reçete bedellerinin ödeme süreci 150 güne ulaşmıştır. Bizler pandemide ve deprem sürecinde görüldüğü üzere hiçbir çıkar gözetmeden halk sağlığı için fedakârca en ön safta mücadele eden bir meslek grubuyuz. Fakat gelinen noktada 30 gün vade ile aldığımız ilacın ödemesini protokole aykırı bir şekilde 150 günde almak gücümüzü aşmakta olup bizleri mesleğimizi icra etmeyecek hale getirmiştir. Nitekim geciken ödemelerden dolayı birçok meslektaşımız faiz sarmalına sürüklenmiş olup iflas noktasına gelmiştir. “

“PROTOKOLE UYULMAZSA SIĞINMACI REÇETELERİNİ KARŞILAMAYACAĞIZ”

 

Acar, Göç İdaresi Başkanlığı ve ilgili kurumların protokol hükümlerine 1 Ekime’e kadar uymadığı takdirde sığınmacı reçetelerini karşılamayacaklarıı kaydererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öte yandan Göç İdaresi Başkanlığı gibi bir kurumun kendi imzaladığı protokole riayet etmemesi devlet ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır. Göç İdaresi Başkanlığına ve ilgili kurumlara son çağrımızdır: 1 Ekim 2023 tarihine kadar eczane ödemelerinde protokol hükümleri sağlanmadığı takdirde Şanlıurfa eczacıları olarak sığınmacı reçetelerini karşılamayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Keyfiyetten değil zorunluluktan dolayı aldığımız bu kararı kamuoyunun yüksek anlayışına arz ederiz.”

Bİ-HA



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum