Siverek'te Öğrenci Yurdu İçin Oturma Eylemi Yapacaklar..;

Siverek'te Öğrenci Yurdu İçin Oturma Eylemi Yapacaklar..

Siverek'te Yurt sorunu, Bu sorun çözülmezse oturma eylemi yapacağız' Siverek'te Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, ilçedeki öğrenci yurdu sorununa çözüm bulunması için toplanıp basın açıklaması yaptı...

Şanlıurfa Siverek Haberleri;

Siverek ilçesinde Harran Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu ile Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretime hazırlanırken,  yurt sorunu kayıt yaptıran öğrencileri zor durumda bıraktı. Bazı öğrencilerin yurt sorunu ve kiraların yüksek olmasından dolayı kayıtlarını dondurarak, tekrar memleketlerine döndükleri belirtiliyor. 

Öğrencilerin bu mağduriyetini dillendirmek ve ilçede yaşanan yurt sorununa dikkat çekmek amacıyla Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği ( SİVİL-DER) öncülüğünde Siverekli Sivil Toplum Kuruluşları ve oda temsilcileri ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı.

SİVİL-DER Başkanı Ayhan Ekinci, BSivil Toplum Kuruluşları adına şu açıklamayı yaptı:

‘Meslek yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültesine 873 üniversite öğrencisinin kayır yaptırdığına dikkat çekerek,” İlçemizde bulunan Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği’nin öncülüğünde, ilçemizde bulunan Sivil toplum kuruluşları ve AK PARTİ M KYK Üyesi Sayın Mehmet Kasım Gülpınar ile görüşülmüş bu doğrultuda Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’ın gayretiyle ilçemizde Siverek Meslek Yüksekokulunun bahçesinde 60 dönümlük arazi içerisinde Kredi Yurtlar Kurumuna 10 dönümlük arazi tahsis edilmiş, bu arazide bulunan atıl durumundaki bir bina, yurda dönüştürülmek üzere Kredi Yurtlar Kurumuna devredilmiştir.

Atıl durumdaki bu binanın yurda dönüşümü için Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 kez ilana çıkılmasına rağmen eksik ödenek nedeniyle ihale gerçekleşmemiştir. Girişimci müteahhit firmalar, ihale şartlarının ağır ve ihale bedelinin düşük olduğunu ve mevcut ihale usulüyle hiç kimsenin bu ihaleye talip olamayacağını belirtmesine rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu usulle ihaleye çıkma inadını sürdürmektedir. 

Müteahhitler, ihale bedelinin düşük olduğunu defaatle bunu iletmelerine rağmen bir iki fiyat değişikliğiyle tekrar ilana çıkılmakta ve sonuç değişmemektedir.

İlçede KYK yurdu olmaması ve yüksek kiralar nedeniyle ilçeye okumaya gelen öğrencilerin bir çoğu eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmaktadır. Nüfusu 300 bine yaklaşan bir şehirde hala bir KYK öğrenci yurdunun bulunmaması ilçede büyük sorunlara neden olmaktadır. Üniversite öğrencileri kiralık ev bulamamakta ve eğitimlerini yarıda bırakıp memleketlerine dönmektedirler. Büyük bir heyecanla ilçemizde açılan üniversite öğrenciler için bir kâbusa dönmüştür.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında yeni yerleşen birçok öğrenci kayıt yapmadan memleketlerine dönmektedir. Gerek Adıyaman depremzedelerinin çoğunun ilçemize yerleşmeleri ve gerekse yüksek kira bedeli, öğrencilerin eğitimlerini yarıda bırakmalarına ve büyük bir devlet yatırımı olan üniversitenin asıl amacına akamete uğratmaktadır.”

Yukarıda belirttiğimiz öğrenci yurdu sorunumuzun bu eğitim öğretim yılı içerisinde çözülmemesi durumunda Şanlıurfa Harran Üniversitesi önünde oturma eylemi başlatacağımız buradan kamuoyuna duyurmak istiyoruz” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum