Milli Eğitim Bakanından Öğretmenlere Beyaz Önlük Açıklaması;

Milli Eğitim Bakanından Öğretmenlere Beyaz Önlük Açıklaması

Eğitim haberleri, Öğretmenlere beyaz önlük zorunlu mu Meb bakanı açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmenlerin beyaz önlük giymesine yönelik uygulamayla ilgili konuştu. Öğretmenlerin çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlattıklarını söyleyen Tekin, “ Zorunluluk yok” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılında önlük giymesine ilişkin uygulamaya açıklık getirdi. 

Bakan Tekin, bakanlık yöneticileri ve il milli eğitim müdürleriyle yaptığı toplantıda beyaz önlük uygulamasına değindi.

Tekin, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini belirterek, "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" diye konuştu.

SINIFTA TELEFON YASAĞI

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin de değerlendirmeler yapan Bakan Tekin, şunları söyledi: 

"Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil".

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum