Hüdapar Başkanı Yapıcıoğlu Karma Eğitimde Gençler Birbirini Taciz Edebilir;

Hüdapar Başkanı Yapıcıoğlu Karma Eğitimde Gençler Birbirini Taciz Edebilir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin'de karma eğitimi ile ilgili konuştu. Yapıcıoğlu, eğitim müfredatı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyaç olduğunu söyledi....

Mardin Kızıltepe‘de Hür Dava Partisi‘nin (HÜDA PAR) ilçe kongresinde konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, “karma eğitim”i konu aldı, bu okullarda gençlerin birbirini taciz edebileceğini öne sürdü.

Eğitim sisteminde ciddi bir sorun olduğunu, müfredatı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu şunları söyledi:

”Bizim müfredatla ilgili çok ciddi sorunlarımız var. O güzel binaların içerisinde çocuklarımıza ne öğretiliyor, milli eğitimin müfredatında ne var, niçin biz bu okullarımızdan istediğimiz verimi alamıyoruz?

12 yıllık zorunlu eğitim dedik. Bu eğitim sistemi çocuklarımızı 6 yaşında, hatta şimdi okul öncesi eğitimle birlikte daha küçük yaşlardan bizden alıp, 19 yaşına kadar eğitmeden, sadece bazı bilgiler vererek, 19 yaşında da bize diyor ki, ‘Biz sizin çocuğunuzu eğitemedik, alın buyurun siz eğitin’ diyor. Aslında 19 yaşına gelmiş çocuğun eğitim çağı geçmiştir. Artık ailesi de onu eğitemiyor.

Özetle bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Biz önce insan yetiştirmeliyiz. Eğer yetiştirdiğimiz doktor, mühendis, hukukçu, öğretmen, yetiştirdiğimiz herhangi bir meslek sahibi, bizi biz yapan değerleri öncelemiyorsa, sadece daha iyi bir kazanç elde etmenin peşindeyse, eğitim sisteminde ciddi bir sorun var.”

‘ZEKİ ÇOCUKLAR MANEVİ DEĞERLERLE DONANMAZSA DOLANDIRICI, KATİL OLABİLİR’

Zeki çocukların insani ve manevi değerlerle teçhiz edilmezse kimsenin fark edemeyeceği dolandırıcılık yöntemleriyle milletin cebini boşaltabileceğini, kendi anne babalarının katili olabileceğini öne süren HÜDA PAR lideri şöyle devam etti:

“Okul ve sınıf içerisinde kendi akranlarına akla hayale gelmeyecek bazı davranışlar ortaya koyabilirler. Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler. Gençler birbirine insanın, insana yapamayacağı muameleleri yapabilirler. Bunun sorumlusu o gençler değildir. O gençleri eğitemeyen, onları o hale düşürmeye adeta teşvik eden, zorlayan eğitim sistemidir. Mutlaka bu konuda çok ciddi önlemler almak zorundayız.”

BAKAN DA ‘KIZ OKULLARI’ DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de 11 Temmuz’da bir televizyon kanalında karma eğitime ilişkin açıklamalar yapmış ve “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” demişti.

Tekin’in açıklamasına HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nden destek açıklamaları yapılmıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum