Yüzlerce Köy Urfa'nın Bu Yolunu Kullanıyor Hüdapar Şanlıurfa il Başkanı Özaslan Gündeme Getirdi;

Yüzlerce Köy Urfa'nın Bu Yolunu Kullanıyor Hüdapar Şanlıurfa il Başkanı Özaslan Gündeme Getirdi

Hüdapar Urfa il Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Siverek yolunu yüzlerce köy kullanıyor bu yolun genişletilmesi için çözüm önerilerini gündeme getirdi...

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Siverek halkının yollarla ilgili yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirdi ve bu mağduriyetlere yönelik bazı çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta Siverek halkının yaşamış olduğu bazı mağduriyetleri dile getirdi ve bu mağduriyetlere yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

Siverek'te birçok kazaya sebebiyet vererek mağduriyet oluşturan yollarda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "HÜDA PAR olarak bu hafta Siverek İlçe Başkanımız Sayın Abdürrahim Sımak ile beraber Siverek halkının yollarla ilgili yaşamış olduğu mağduriyetleri gündeme taşıyacağız ve buna yönelik bazı çözüm önerilerini paylaşacağız" dedi.

“BİR AİLEDEN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Bir vatandaş "Bizim yol çok dardır. Köprüyü zaten görüyorsunuz, köprü daha da dardır. Burada 3 tane kaza oldu. Bir kazada bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Burada insanların ölmesini istemiyoruz. Bu yola bir çözüm bulmanız gerekiyor. Öyle olmaz. Çünkü yol dardır, insanlar hayatını kaybediyor" diyerek, serzenişte bulundu.

“YOLDA ÇOK KAZA OLUYOR”

Bir diğer vatandaş ise "Bizim bu yolda çok kaza oluyor. Dar olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

“YÜZLERCE KÖY BU YOLU KULLANIYOR”

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdürrahim Sımak, "Bu yol Siverek'i Çermik'e, Ergani'ye ve Elazığ'a bağlayan yoldur. Ayrıyeten yüzlerce köy bu yolu kullanmaktadır. Elazığ'dan gelip Adıyaman'a geçenler de bu yolu kullanmaktadırlar. Yolun darlığından dolayı yoğunluk oluşmakta. Her yıl onlarca can kaybı, yaralılar ve maddi kayıp oluşmaktadır " diyerek, Siverek-Çermik yoluyla ilgili sorunları dile getirdi.

“ÇOK SAYIDA İNSAN ÖLÜYOR”

Başka bir vatandaş ise "Viranşehir-Siverek yolumuz çok dar. Genişletilmesini istiyoruz. Her sene kaza oluyor. Çok sayıda insan ölüyor" dedi.

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdürrahim Sımak Viranşehir-Siverek yolu ile ilgili "Bu yol Siverek'i Viranşehir'e, Mardin'e, Mardin'den de Habur Sınır Kapısı'na bağlayan yoldur. Bu yolu yüzlerce köy kullanmaktadır. Özellikle hasat döneminde yolun darlığından dolayı birçok kazalar olmaktadır. Can kayıpları ve maddi hasarlı kazalar olmaktadır" diyerek Siverek-Viranşehir yoluyla ilgili de yaşanan sorunları dile getirdi.

ÖZASLAN: İNSAN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY YOKTUR

Özaslan, "Şimdi çözümü konuşalım; Biliyorsunuz ki, asıl olan insan hayatıdır. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. İnsan odaklı bir yönetim anlayışı gereği, gelin hep beraber bu projeleri hayata geçirelim. İlk önce Siverek-Çermik ve Siverek-Viranşehir yolu oldukça dar ve dolayısıyla bu da ölümlere varan kazalara sebebiyet veriyor. İnsan hayatına verilen değer gereği bir an önce bu yollar genişletilmelidir. Ve hemen arkasından Siverek'e acil olarak bir çevre yolu lazımdır. Bir an önce çevre yolu projesi yapılmalı ve uygulamaya girmeli. Bununla beraber Siverek'teki şehir içi trafiği rahatlatmak için Şanlıurfa istikametinden gelip Siverek'in içinden geçen ve Diyarbakır tarafına çıkışa kadar bütün ana kavşakların hepsi dal-geç olmalıdır" dedi.

“SİVEREK TEKRAR İL OLMALIDIR”

Özaslan "Son olarak biliyorsunuz ki; daha önce Cumhuriyetin ilk yıllarında Siverek il idi. Siverek halkının daha önceki il olma hakkı geri iade edilmelidir ve Siverek tekrar il olmalıdır" diyerek, Siverek halkının haklı taleplerine ses oldu.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum