Şanlıurfa'da Veliler İstedi Milli Eğitim Bakanı Açıkladı Sınıflara Alınmayacak Karar Tüm İllerde Uygulanacak;

Şanlıurfa'da Veliler İstedi Milli Eğitim Bakanı Açıkladı Sınıflara Alınmayacak Karar Tüm İllerde Uygulanacak

Bakan Tekin Şanlıurfa'da açıkladı 81 İl Valiliğine gönderilecek karar.. Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Tekin,” Öğrencilerimiz okullarda telefonlarla, Tablet cihazları vakit geçirmek ve aynı zamanda ders esnasında sınıflara telefon sokmamasından dolayı tedbirler alacağız” dedi....

 Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Tekin, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Tekin, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Şıldak tarafından ağırlandı.

Bakan Tekin, daha sonra GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı.

ŞANLIURFA'DA HİÇBİR SIKINTI OLMADAN EĞİTİM BAŞLAYACAK

İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Tekin,” Yaklaşık yaklaşık 2,5 aylık Milli Eğitim Bakanlığı süreci içerisinde taşra teşkilatımızı gezerek alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yaptık. Depremden dolayı Şanlıurfa'da hiçbir sıkıntı olmadan eğitim başlayacak öğrencilerimiz açısından zorunlu telafi eğitimleri getirdik, öğretmenlerimiz açısından başta barınma ve ulaşım olmak üzere tüm tedbirleri aldık Eylül itibariyle bütün gerekli tedbirleri almış durumdayız.

SINIFLARA TELEFON ALINMAYACAK

Obezite ve dijital bağımlılık şu anda çağımızın önemli programlarından bir tanesi biz bu gönderdiğimiz genelgede Valilerimizden Milli eğitim Müdürlüğü’nden ve öğretmenlerimizden bir ricamız var o da okul bahçelerimizin lütfen öğrencilerimizin hem dijital bağımlılıklarından azaltacağı hem de gündelik aktivitelerine yapabilecekleri oyun alanlarından bu oyun alanları bizim gelenek ve kültürlerimiz göre yapılması ve okul bahçelerimizi etkili kullanmasını arz ediyorum.  Velilerimizin çokça şikayet ettiği konulardan bir tanesi öğretmen arkadaşlarımızın sosyal medya uygulamaları üzerinden öğrencilerimize ödevlendirmeleri bu durum çocuklarımızın dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini hissettik ve bunu da tedbirini aldık bir diğer husus öğrencilerimiz okullarda telefonlarla, Tablet cihazları vakit geçirmek ve aynı zamanda ders esnasında sınıflara telefon sokmamasından dolayı tedbirler alacağız” diye konuştu

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum