Elektrik ve Gaz Borçları Silinmesi Başvurusu Süresi Uzatıldı;

Elektrik ve Gaz Borçları Silinmesi Başvurusu Süresi Uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki vatandaşlar için konut ve iş yerlerinin yıkılması, hasar alması ya da acil yıkılacak durumda olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresi uzatıldı....


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki vatandaşlar için konut ve iş yerlerinin yıkılması, hasar alması ya da acil yıkılacak durumda olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresi uzatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuru süresi 1 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde değişiklik yaptı. Bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişikliklere göre, enerji ve doğal gaz şirketleri, ilgili tüketicilere ait başvurularını ayrı ayrı veya defaten yapabilecekler. Ancak şirketlerin terkin kapsamındaki tüm tüketicileri için yapacakları başvuru süresi, hasar durumu nedeniyle itiraz edilmiş veya yargı yoluna başvurulmuş olanlar hariç olmak üzere 1 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı. Önceden belirlenen başvuru süresi, 25 Mayıs tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de 90 gün olarak belirtilmişti. Bu süre zarfında vatandaşların, depremler nedeniyle ortaya çıkan ödenmemiş tüketim bedeli borçlarının silinmesi için başvurularını tamamlamaları gerekecek

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum