Urfa'da Veteriner Hekimler Bir Günlük İş Bıraktı;

Urfa'da Veteriner Hekimler Bir Günlük İş Bıraktı

Veteriner hekimler son günlerde yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir günlük iş bıraktı....


Türkiye genelindeki veteriner hekimler, kendilerine yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için 1 günlük iş bıraktı. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası üyeleri de eyleme katıldı.

 

Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası iş bırakma gününde basın açıklaması yaptı.  Açıklamayı Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz yaptı.


İzmir’de temmuzda meslektaşları Caner Ülgen’in hasta yakınları tarafından darp edildiğini hatırlatan Açıkgöz, bu ay da Ankara’da meslektaşları Ceren Eroğlu’nun yine hasta yakınları tarafından saldıraya uğradığını anımsattı.

Yaşanan şiddet olaylarının veteriner hekimleri artık ‘yeter’ dedirtecek noktaya getirdiğini belirten Açıkgöz, birçok meslektaşlarının ya mesleğini bırakarak başka işlere yöneldiğini ya da yurt dışına gitmeye başladığını ifade etti.

Açıkgöz, şunları kaydeti:

“Unutmayınız; salgınlar, antibiyotik direnci, hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonotik hastalıklar, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim önümüzdeki yıllarda karşı karşıya kalacağımız en büyük sorunlardır. Veteriner hekimler tüm bu sorunların çözümü için zorlu bir akademik eğitim almış, çok farklı stratejik alanlarda görev yapan ve bu görevleri nedeniyle aynı zamanda halk sağlığının da garantisi olan bir mesleğin mensuplarıdır. Bu nedenle, veteriner hekime uygulanan şiddet aynı zamanda toplumun sağlık hakkına uygulanan bir şiddettir.”

 

Tarım Ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililere seslendiklerini belirten Açıkgöz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Yaşanan süreç, biz veteriner hekimleri yıldırmış, bıktırmış ve artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bugün, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 56 Veteriner Hekim Odasının eşzamanlı olarak sizlerle paylaştığı bu metindeki taleplerimizin, hukuken ve siyaseten de takipçisi olacağımızı bildirir, buraya gelerek bizlere destek veren meslek odası yöneticilerine, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, öğrencilerimize-ailelerine, hasta sahiplerimize ve en önemlisi, birlikte güçlüyüz diyerek, muayenehane, poliklinik ve hastanelerini kapatan, iş bırakan, iş yavaşlatan, özetle mesleğine, meslektaşına ve meslek örgütlerine sahip çıkan, mekan ve zaman mefhumu  olmadan, yaşamını hayvan sağlığı ve refahı ile halk sağlığının korunmasına adayan tüm meslektaşlarımız ile basınımızın çok değerli emekçilerine teşekkür ederiz”.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum